Inspiratie voor een renovatie van je tuin

Inspiratie voor een renovatie van je tuin

Niet voor niets stelt men regelmatig dat de tuin als het verlengde van een woonkamer kan worden gezien. Je begeeft je immers al snel enkele maanden in het jaar voornamelijk buiten! Er zijn verschillende manieren waarop je de tuin op kunt knappen. Start bijvoorbeeld met de aanschaf van een nieuwe tuinbank, welke je de ruimte biedt om ’s zomers optimaal van het mooie weer te genieten. Kleed de tuinbank op huiselijke sfeer aan, met enkele vrolijke kussens. Combineer het meubilair op het terras met een parasol, zodat je hier ook op het heetst van de dag kunt zitten.  

Tip: leg een mooi tuinkleed onder de tuinset op het terras. Een buitenkleed zorgt niet alleen voor meer kleur, maar houdt daarbij je voeten koel op warme momenten. 

Inspiratie voor renovatie tuin

Maak van je tuin een heus resort 

Er valt nog veel meer uit een tuin te halen. Heb je een buitendouche kopen bijvoorbeeld al eens overwogen? Niets is fijner dan een verfrissende douche aan het eind van de dag, zeker wanneer de temperatuur buiten oploopt tot ver boven de 20 graden Celsius. Naast een buitendouche zou je ook de aanschaf van een opblaasbaar zwembad kunnen overwegen. Een dergelijk zwembad hoeft niet veel meer dan enkele tientallen euro’s te kosten en is de droom van veel kinderen. Zelf heb je er ook profijt van; het laat je nog meer van het warme weer genieten. Is je budget ruimer? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om een jacuzzi in de tuin te plaatsen. Voordeel van een jacuzzi ten opzichte van een zwembad is het gegeven, dat je deze het hele jaar door kunt gebruiken. 

Inspiratie voor renovatie tuin

Vergeet de planten in je tuin niet 

Voorkom dat de tuin bij je woning een groot terras wordt. Ook wanneer je geen groene vingers hebt, zou je de tuin van enkele planten en heesters moeten voorzien. Zeker wanneer je kinderen hebt! Voor kinderen is het hartstikke leuk om al op jonge leeftijd kennis te maken met het leven buiten de deur. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende insecten die op de planten af komen in het voorjaar en de zomer. Ze doen geen kwaad en helpen de wijk groen te houden. Er zijn verschillende heesters die het hele jaar door mooi zijn, zoals de Viburnum Tinus. Deze heesters hebben weinig tot geen onderhoud nodig om te overleven.  

Tip: door je tuin van een gazon te voorzien, voorkom je dat het klimaat in de tuin tijdens de zomer al snel erg benauwd aanvoelt. 

Inspiratie voor renovatie tuin