Nieuwe keuken? Hier moet je op letten!

Een nieuwe keuken? Hier moet je op letten!

Ga jij verhuizen en heb jij een nieuwe keuken nodig, ga jij jouw bestaande keuken verbouwen of heb je gewoon zin in een totaal nieuwe uitstraling? We’ve got you! In dit artikel lees je namelijk alle must-haves voor een nieuwe keuken, zodat jij straks optimaal kunt genieten in deze ruimte. Van het materiaal tot aan de indeling: je leest hieronder waar je allemaal op moet letten. Laten we snel beginnen.

Nieuwe keuken? Hier moet je op letten

#1. Budget vaststellen

Voordat je begint met het uitzoeken van alle items is het van belang om eerst je budget vast te stellen. Hierdoor kun je vooraf een inschatting maken van hoe veel geld jij kwijt wil zijn en kun je er daarna makkelijker rekening mee houden. Keukens variëren namelijk erg van prijs en dat is helemaal afhankelijk van de grootte, materialen en apparaten die je kiest. Door van tevoren een budget vast te stellen zal je merken dat je niet te veel gaat uitgeven.

#2. Maak een schets

Het is belangrijk om een tekening te maken van hoe de keuken eruit komt te zien. Kijk naar de grootte en de indeling van de keuken en zorg dat je rekening houdt met de ruimte. Qua indeling kun je bijvoorbeeld denken aan een L-vorm keuken of juist aan een U-vormige keuken. Meet ook alles goed op, zodat je niet later voor verrassingen komt te staan. Hierna is het tijd om te kiezen voor mooie apparaten, zoals een koelkast, keukenblok, afzuigkappen en nog veel meer!

Nieuwe keuken? Hier moet je op letten

#3. Apparatuur

Goede apparatuur is in een nieuwe keuken erg van belang. Doordat je investeert in een goede keuken is het ook belangrijk om te zorgen voor goede apparaten. Musthaves die niet mogen missen is bijvoorbeeld een koelkast, vaatwasser, fornuis en een oven. Kijk goed naar wat er bij jouw wensen en behoeften past en zorg dat je de beste apparatuur in de keuken hebt staan voor optimaal gebruik en comfort. Tip: kijk hierbij weer naar je budget voordat je keuzes maakt.

#4. Lampen

Lampen zijn essentieel in de keuken en zorgen voor voldoende licht wanneer je gaat koken, maar zorgen ook direct voor sfeer. Kies daarom een aantal functionele spotjes in de keuken en hang ook een mooie grote hanglamp op die je in de avond kunt aandoen. Hierdoor kun je boven het aanrecht genoeg zien wanneer je bijvoorbeeld groenten moet snijden, maar kun je de spotjes ook weer uitzetten en de lamp aandoen wanneer het wat sfeervoller mag worden. Ideaal, toch?!

#5. Materiaal en kleur

Kies materiaal en kleur uit die helemaal passen bij de stijl van de keuken. Is er bijvoorbeeld veel hout te zien in jouw interieur? Zorg dan dat er houten elementen terugkomen in de keuken, zoals een houten aanrecht bijvoorbeeld of houten kastjes. Heb jij een industrieel interieur met veel stoere items? Ga dan voor metaal in de keuken en kies voor een grote industriële, stoere lamp boven de keuken. Op die manier trek je de stijl door naar de keuken en wordt het één geheel.

#6. Opbergruimte

Wanneer je een nieuwe keuken gaat uitzoeken of gaat samenstellen is het ook belangrijk om te kijken naar de opbergruimte. Het is namelijk lekker rustig wanneer je niet zo veel op het aanrecht hoeft te zetten. Zorg er dus voor dat je voldoende kastjes neemt, zodat je al het servies en pannen makkelijk kunt opbergen. Denk bijvoorbeeld aan een slimme indeling van je keukengerei en voldoende lades in de kasten. Hierdoor blijft het aanrecht functioneel en kun je hier fijn op koken.

Hopelijk heb je iets aan deze tips! Heel veel plezier en succes met jullie nieuwe keuken.