Waarom steeds meer mensen kiezen voor screens als zonwering

Waarom steeds meer mensen kiezen voor screens als zonwering

In de wereld van moderne zonwering blijft de populariteit van screens groeien. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van deze eigentijdse oplossing voor hun ramen. In dit artikel verkennen we waarom screens vaker de voorkeur krijgen bij zowel nieuwbouwwoningen als degenen die hun bestaande woning willen upgraden.

Comfort en energiebesparing

Een belangrijke reden waarom steeds meer mensen kiezen voor screens, is de aanzienlijke verbetering van de energie-efficiëntie in hun woning. Screens hebben een zonwerend doek, waardoor de binnentemperatuur in de zomer aangenaam koel blijft. Hierdoor geniet je van een comfortabel binnenklimaat, zelfs op de heetste dagen. Vaak hoeft er geen airco meer gebruikt te worden, wat resulteert in een lager energieverbruik.

Zonwering fabriek

Lichtregulering zonder verlies van zicht

Screens bieden een uitstekende lichtregulering. De buitenzonwering vermindert schitteringen en filtert het felle zonlicht. Toch blijft het mogelijk om van binnen naar buiten te kijken (maar niet andersom). Je kunt de mate van zonlicht in je woning dus aanpassen zonder uitzicht te verliezen en al het daglicht te blokkeren. Daarnaast geniet je van privacy zonder een opgesloten gevoel te ervaren.

Zonwering fabriek

Duurzaamheid en weersbestendigheid

Alle screens zijn duurzaam en bestand tegen diverse weersomstandigheden. Als je op zoek bent naar extra sterke zonwering die ook goed tegen wind kan, is het goed om je eens te verdiepen in ritsscreens. Hierbij is het screendoek verbonden aan de zijgeleiders en kan het niet meer gaan klapperen. Ook ontstaat er een laag stilstaande lucht tussen het raam en het doek, waardoor het een optimale isolerende werking heeft. Daar geniet je ook in de winter van! Er komt minder kou van buiten naar binnen als je de ritsscreens omlaag houdt. De verwarming kan dus gerust een standje lager. Lees meer over de mogelijkheden van ritsscreens op de website van de Zonweringfabriek.

Zonwering fabriek

Veelzijdigheid in stijl en formaat

Een ander voordeel van screens en ritsscreens is hun veelzijdigheid. De buitenzonwering is verkrijgbaar in veel kleuren, stijlen en afwerkingen. Ook heb je de keuze uit allerlei maten. Je kunt zelfs je eigen screens samenstellen en geheel op maat laten maken. Op deze manier pas je de zonwering perfect aan op de woning.

Werking op zonne-energie

Door de lange levensduur en isolerende werking zijn screens al een slimme investering, maar het is mogelijk om de aankoop nog duurzamer te maken. Namelijk door te kiezen voor screens op zonne-energie. Deze solar screens zijn voorzien van zonnepanelen, waardoor je het niet meer hoeft aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Je verbruikt minder energie en geniet daarnaast van eenvoudige montage. 

Overweeg jij al om screens aan te schaffen?