Welk keukenwerkblad past bij jouw keuken?

Welk keukenwerkblad past bij jouw keuken? 

Het keukenwerkblad is een van de belangrijkste blikvangers in je keuken. Het is niet alleen het meest gebruikte item, het heeft ook een grote impact op de stijl. Als je je keuken een nieuwe look wil geven, maak je met een nieuw keukenblad dus meteen veel effect. Hier lees je waar je op moet letten.

Grote investering 

Jammer genoeg is het vervangen van het werkblad een van de duurste investeringen bij keukens. Daarom is het belangrijk dat je helemaal goed kiest. Verschillende factoren zoals de stijl, de kwaliteit en het materiaal beïnvloeden de prijs van je keukenwerkblad. Afhankelijk van je budget, kan je spelen met die verschillende elementen. Wil jij vooral een werkblad dat lang meegaat? Of vind jij het belangrijker dat het werkblad een eyecatcher is? Iedereen heeft een andere prioriteit. 

Welk keukenwerkblad past bij jouw keuken?

Stijl 

Een werkblad neemt meestal een groot deel van je keuken in beslag, daarom is het belangrijk dat het werkblad bij de rest van de keuken of het huis past. In een eigentijdse keuken is het werkblad bijvoorbeeld een echte blikvanger. Er wordt daarom vaak gekozen voor natuursteen of composiet. Functionaliteit is namelijk een belangrijke factor bij een eigentijdse keuken. Heb jij een voorkeur voor een landelijke keuken? Dan past een houten werkblad misschien net iets beter in jouw woning. 

Kwaliteit

Hou bij de keuze van je werkblad ook rekening met de kwaliteit. De meeste mensen gebruiken het werkblad dagelijks, dus het is belangrijk dat het onderhoudsvriendelijk, hygiënisch, hittebestendig en bestand is tegen frequent gebruik. Een ongelukje in de keuken is snel gebeurd. Het zou spijtig zijn als je al onmiddellijk die gebruikssporen ziet in jouw keuken.

Welk keukenwerkblad past bij jouw keuken?

Materiaal 

De materiaalkeuze heeft een belangrijke impact op de kwaliteit én de prijs van je nieuw werkblad. Zelfs binnen eenzelfde stijl kan je spelen met het materiaal om de prijs te drukken. Het nadeel van goedkopere werkbladen is echter wel dat die ook minder duurzaam zijn en sneller schade vertonen. Hoewel laminaat bijvoorbeeld niet zo duur is en erg onderhoudsvriendelijk, is het niet zo duurzaam én bij vochtschade bestaat de kans dat het blad opbolt. Graniet is op vlak van duurzaamheid een beter alternatief. Wil je betaalbaar en duurzaam combineren? Dan is Inox de ideale keuze, zeker als je je keuken een industriële look wil geven. Het is net daarom ook heel populair in de horeca. 

Twijfel je nog altijd? Doe dan beroep een expert. Die zal je zeker helpen bij de juiste keuze. 

Welk keukenwerkblad past bij jouw keuken?