Zo geniet je ook in de avond van je terras

Zo geniet je ook in de avond van je terras

Zelfs in de zomer, wanneer de temperaturen overdag makkelijk boven de 30 graden pieken, kan het hard afkoelen in de avond. Toch wil dit niet zeggen dat je geen drankje meer kan doen op je terras, want dit is een reden om het niet extra gezellig te maken. Gelukkig zijn er dan ook enkele eenvoudige manieren om een warme sfeer te creëren buiten. Benieuwd welke dit zijn? Hier vind je alvast enkele. 

1. Vuurkorf 

Een vuurkorf is een eerste (goedkope) manier om wat extra warmte te creëren in de avond. Het enige waar je over moet nadenken, is op welke manier je het vuur wil voeden. De meest voor de hand liggende manier is hout, maar andere mogelijkheden zijn propaan of aardgas. Verder vind je ze in verschillende maten, vormen en stijlen. Dus hoe dan ook zal er altijd één zijn die aan al je wensen voldoet. 

Zo geniet je ook in de avond van je terras

2. Open haard 

Het nadeel van een vuurkorf is dat het gevaarlijk kan zijn met spelende kinderen in de buurt. Is dit het geval? Kies dan voor een houtkachel. Hiermee is het vuur meer afgeschermd, en vliegen er minder brandende stukjes hout in het rond. Bovendien scoort een open haard qua gezelligheid minstens even goed als een vuurkorf. 

Zo geniet je ook in de avond van je terras

3. Gashaard 

Liever geen gedoe met hout? Dan is een gashaard voor buiten een ideale optie. Deze krijg je makkelijk aan, zonder dat je het vuur continu moet voeden. Met minder uitstoot, vormt stoken op gas ook een iets milieuvriendelijker alternatief. Tot slot zal je je kleren de volgende dag opnieuw kunnen dragen, zonder dat er een slechte geur in zit.  

4. Terrasverwarmer

Op zoek naar een moderne en efficiënte manier om je tuin te verwarmen? Dan kan een terrasverwarmer de perfecte oplossing zijn. Deze verwarmers werken op propaan of aardgas, en zijn ontworpen om een groot gebied te verwarmen. Ze bestaan in verschillende stijlen zoals vrijstaand of aan de muur gemonteerd, en daardoor zijn ze geschikt voor elke buitenruimte.

Zo geniet je ook in de avond van je terras

5. Fleece dekentjes

De meest traditionele, maar daarom niet minder goede manier om ook de avond op je terras te kunnen spenderen, zijn fleece dekentjes. Ook deze hebben een enorm hoge gezelligheidsfactor, terwijl ze een zeer goedkope en eenvoudige optie zijn. Zorg dus dat je er steeds voldoende in huis hebt. Is dit niet zo? Dan scoor je er makkelijk bij winkels als Primark, Action of Hema.