Professional van de maand november Roelfien Vos

professional van de maand november: Roelfien Vos

OBLY is trots om interior designer Roelfien Vos te mogen verwelkomen als OBLY professional. 

Wat een tijdloze interieur projecten heeft deze OBLY professional van de maand op haar naam staan. Van woonboerderij in midden Nederland tot een villa aan de kust. Van penthouse in de Babylon Tower tot een Chateau hotel in Limburg. Haar portfolio neemt je mee, verrast en straalt warmte, klasse en een natuurlijk oog voor detail uit. De stijl van Roelfien laat zich niet in een hokje stoppen en is even warm en kleurrijk als Roelfien zelf. OBLY ging op bezoek bij Roelfien en maakte kennis met een bevlogen vakvrouw van het eerste uur.

professional van de maand november: Roelfien Vos
professional van de maand november: Roelfien Vos

Je hebt interior designers en je hebt interior designers. De een die leert het vak en wordt daar goed in. Een ander wordt ermee geboren. Deze laatste is Roefien Vos. Een geboren interior designer. Terugblikkend naar vroeger waren de kleine schoolbanken met klepblad al niet veilig voor haar creatieve genen. Hele interieurkamertjes werden er in die schoolbanken gebouwd. Zoals het een goede dochter betaamd volgde zij het advies van haar ouders op door een ‘echte’ studie te volgen. Na de HEAO volgde al snel een goede baan in de uitzendwereld en werd haar interieurdesign nieuwsgierigheid afgeschaald naar een ‘for family & friends’ advies tussen het succesvolle leven van targets en kpi’s door.

professional van de maand november: Roelfien Vos
professional van de maand november: Roelfien Vos

Gelukkig winnen creatieve genen het altijd van de ratio als het gaat om het volgen van je hart en passie. Roelfien gooide het roer om en begon bij een interieurbouwer om de technische kant van het vak te leren kennen. Het leggen van deze basis kenmerkt Roelfien in al haar doen en laten. Als ze iets doet, doet ze het ook goed. Haar netwerk bracht haar de opdrachten en na een samenwerking onder de naam van ‘De Blauwe Kamer’ koos ze in 2010 voor het levenspad van interior designer onder haar eigen naam. Roelfien Vos. Een naam die al vanaf het begin staat als een huis met haar passie om mooie dingen te maken en om harmonie te creëren. Alles te laten samenkomen tot één geheel.   

Tijdens het gesprek vliegt de energie over tafel en neemt Roelfien mij mee in haar wereld van composities maken. Het is niet één mooie stof. Het is het samenspel van het materiaal, de structuur en de kleur die het ton sur ton tafereel van een stuk behang, veren en stof op de tafel tot leven brengt. Daar ligt haar kracht. Door te combineren haalt ze het beste uit alles naar boven waardoor het plaatje klopt en je thuis komt in plaats van in een huis. Roelfien speelt met materialen, texturen, kleuren en betrekt de wereld met eclectische invloeden in haar interieurs.

professional van de maand november: Roelfien Vos

Het eenzijdige beeld dat ik van interior designers heb: ‘eigenwijze drammers die per se hun stempel willen zetten’ wordt totaal onderuit gehaald door de warme persoonlijkheid en de natuurlijke menselijke interesse van Roelfien. Ja, het zijn haar interieurs, ja, het zijn haar ideeën maar het zijn altijd vertalingen vanuit de wens van de opdrachtgever. Daar begint iedere opdracht mee. De mens achter de opdracht leren kennen. ‘Wie zijn jullie, wat is de gezinssamenstelling, leeftijd kinderen, huisdieren. Is het het 1e, 2e of misschien al 3e huis en wat zijn de dromen en verlangens voor het huis. Hoe hebben zij hun (sociale) leven ingericht’? Allemaal belangrijke facetten in de blauwdruk die Roelfien maakt voor de inrichting. Budgettering en planning zijn hier onlosmakelijk mee verbonden. Het bepaalt de keuze van materialen en is een natuurlijke leider in de lijnen die worden uitgezet voor een thuis dat klopt. Letterlijk en figuurlijk.

professional van de maand november: Roelfien Vos

Roelfien vult de leemte tussen de architectonisch kunde en het daadwerkelijke wooncomfort met haar talent zich te kunnen verplaatsen in de leefwereld van de opdrachtgever. Daar waar mogelijk wordt ze graag betrokken tijdens de bouw of verbouwing. Het oog van een interior designer kijkt met een andere blik. Laat muren verschuiven in keukens, woonkamers dan wel slaapkamers. Roelfien is gericht op de leefwijze van het gezin zonder afbreuk te doen aan de kennis en kunde van de architect. Ze kijkt net die ene stap verder: ‘waarom 4 aparte kamers op een 2e verdieping als ouders een masterbedroom willen met walk in closet op die etage’?

professional van de maand november: Roelfien Vos
professional van de maand november: Roelfien Vos

Met de verhuizing van haar kantoor naar Amsterdam maakt ze zich op voor haar verdere toekomst. In het nieuwe pand kan ze haar eigen signature zetten en haar krachtige identiteit als interior designer Roelfien Vos nog verder uitbouwen. Een industriële omgeving in het mekka van interior design. De wereld ontwikkelt, interieurs veranderen, mensen groeien. Zo ook Roelfien Vos. Haar vele reizen en ontdekkingstochten hebben haar veel laten zien en inzicht gegeven in de vele mogelijkheden. Zien, meemaken en beleven. Roelfien, plaatjesdenker pur sang, heeft inmiddels een rijk gevulde bibliotheek van beelden opgeslagen in haar hoofd die haar bijzondere en menselijke manier van werken typeert. Haar droom om genoemd te worden naast de Piet Boon’s en Jan de Bouvrie’s van deze wereld, gaat zeker uitkomen. OBLY tekent ervoor. Roelfien Vos in de top 5 van interior designers in Nederland. Met passioneel werken, haar brede blik op interieur design, tal van verborgen adresjes en door bovenal dicht bij zichzelf te blijven. Zonder klik tussen opdrachtgever en Roelfien, komt er geen samenwerking tot stand.

professional van de maand november: Roelfien Vos
professional van de maand november: Roelfien Vos

Komend voorjaar zit Roelfien bij een summit voor Boutique hotels. Oftewel boetiek hotels. Ik zocht het op Wikipedia: “Boetiekhotel is een term voor een hotel dat een luxueuze,eigenzinnige maar ook intieme sfeer heeft. Boetiekhotels worden gekenmerkt door een eigen, persoonlijke stijl en accommodatie. Ze ontstonden in de jaren tachtig in steden als Londen , New York en San Francisco".

De wens om zich nog meer te gaan richten op de inrichting van Boutique hotels maakt het plaatje Roelfien Vos compleet. Een Boutique hotel laat zich net zoals Roelfien Vos niet omschrijven in één zin. Het werk van Roelfien is opvallend en uniek. Boutique hotels kennen een interieurdesign waar in andere steden geen kopieën van bestaan en kennen een bijzondere gastvrijheid en persoonlijke service. Treffend. Roelfien Vos, interior designer, mensenmens en bijzonder in alles wat ze doet en is. Roelfien, welkom bij OBLY!

Voor een verdere kennismaking met het werk en de projecten van Roelfien Vos kun je kijken op haar website roelfienvos en op haar persoonlijke OBLY pagina