Interieur herenhuis

interieur herenhuis

MAAIKE VAN DIEMEN

Interieurontwerpers   

Dit prachtige herenhuis in Breda is zeer aangenaam gelegen aan de rand van het Mastbos. Het interieurontwerp is de kroon op het werk van interieurontwerpster Maaike van Diemen, dit mede aangezien zij hier zelf woont met haar gezin. Het statige pand dateert uit 1922 en is ondanks de bijna eeuw oud nog steeds in de authentieke staat zoals het ooit bedoeld was. Wellicht nog wel mooier nadat Maaike en een aantal gespecialiseerde vakmensen ermee aan de slag zijn gegaan.     

Maaike staat voor een persoonlijke aanpak, goed luisteren en vragen stellen die resulteren in ontwerpen waarin mensen zich echt thuis voelen. In haar eigen mooie huis is dit thuis gevoel meer dan duidelijk terug te zien. Het hele interieur straalt warmte en gezelligheid uit.

interieur herenhuis
interieur herenhuis

De mooie eetkamer is met de keuken samengetrokken en de "place to be" voor het gezin. Tussen de keuken en de nieuwe eetkamer bevinden zich de originele metershoge deuren met glas. Hierdoor is er een optimale connectie tussen de keuken en de nieuw gecreërde eetkamer. In de eetkamer is een gashaard geplaatst voor extra warmte en gezelligheid.   In de voormalige achterkamer, nu eetkamer, is een grote lichtstraat geplaatst die voor een zee aan licht zorgt in de eetkamer en de aangrenzende keuken.  Het renoveren van de oude aanbouw is uitgevoerd door De Goede Bouw. Zij zijn een bouwbedrijf met echte vakmensen, dat van vele markten thuis is, zoals verbouw, renovatie en nieuwbouw.

interieur herenhuis
interieur herenhuis

Wij zijn groot liefhebber van behang. Wat behang voor een huis kan doen zie je hier super goed. Dit sisal behang heeft een ruwe structuur en grijze kleur. Mooie kleurstelling die erg goed past bij het interieur en door het behangen in ongelijke banen een speciaal effect geeft. Voor behangen met deze kwaliteit wallcovering is echt vakmanschap vereist. Maaike heeft voor dit project, maar ook voor veel andere projecten samengewerkt met Maurice de Man. Hij geldt als de absolute specialist binnen dit vakgebied. Ook zijn vakmanschap en projecten zijn zeer binnenkort te bewonderen op OBLY.

interieur herenhuis

De grote eettafel is een ontwerp wat door Louwerse de Jong  in samenspraak met Maaike is bedacht en door Louwerse de Jong is uitgevoerd. Naast het ontwerpen van meubels tekenen zij steeds vaker voor hedendaagse en fraaie ontwerpen voor inrichtingen van woningen, kantoren en horeca. Ook hun ontwerpen zijn binnenkort te zien op OBLY. In het interieur veel originele design items zoals de DEAR INGO lamp van Moooi boven de eettafel.

interieur herenhuis
interieur herenhuis

Het opvallende en prominent geplaatste keukenblok is in het hart van het huis geplaatst. Ook is dit een eigen ontwerp van Maaike en is van massief Calacatta marmer. De delen zijn in verstek geplaatst waardoor de aderen in het marmer precies in elkaar doorlopen. Aan dit deel van de keuken wordt vaak samengezeten met vrienden of het gezin. Het marmeren keukenblok geeft de keuken een tijdloze uitstraling en een grotere originaliteit dan het witte hoogglans wat je overal ziet. 

De voorkamer heeft ook de warme sfeer van de rest van de woning. Naast de gashaard in de eetkamer is er in deze ruimte ook een (open)haard. De visgraat vloer met zwarte bies loopt helemaal door van de voorkamer tot aan de eetkamer en geeft het huis een klassieke uitstraling .De originele glas in lood bovenramen kenmerken de typische jaren 20 - 30 stijl.

interieur herenhuis

Op de bovenste foto's de masterbedroom. In het hele huis overal natuurlijke en warme kleuren zoals ook hier. Alle kleuren en materialen samen maken dit huis tot een zeer sfeervol geheel. De mooie en-suite doorgang met de originele paneeldeuren en houten vloer maken ook deze ruimte weer een samenspel van authentieke elementen.

interieur herenhuis

Ons spreekt de geheel eigen stijl van Maaike erg aan. Ben je op zoek naar een ontwerper die samen met jou een echt uniek en persoonlijk interieur kan creëren, dan ben je bij Maaike van Diemen aan het juiste adres.   

Bekijk ook haar geheel vernieuwde site met nieuwe gerealiseerde projecten.    

De Goede Bouw zij zijn een bouwbedrijf met echte vakmensen, dat van vele markten thuis is, zoals verbouw, renovatie en nieuwbouw.   

Louwerse de Jong is de partner waar Maaike veel mee samenwerkt. Binnenkort hun profielpagina op OBLY.   

Maurice de Man de specialist op behang gebied. Binnenkort zijn profielpagina op OBLY.   

Speciale aandacht geven we graag aan de top fotografie. Denise Keus is dé fotografe van Nederland die dit soort huizen en de unieke sfeer perfect kan vastleggen.