Serre aanbouw jaren 30 woning

serre aanbouw jaren 30 woning 

Typisch aan een karakteristieke jaren dertig woning is haar charme en gevoel voor prachtige details. Deze jaren ‘30 kenmerken zijn ook terug te vinden in deze woning gelegen in Delft, welke momenteel een sfeervolle serre aanbouw rijker is. Verrassend genoeg is het geen klassieke aanbouw, maar een moderne serre aanbouw geworden. Maar waarom? En hoe beleven de bewoners het leven in een serre aanbouw? Je leest het allemaal in dit blog.  

serre aanbouw jaren 30 woning
serre aanbouw jaren 30 woning
serre aanbouw jaren 30 woning

Wensen van de bewoners 

Denk je aan de jaren dertig, dan denk je aan prachtige glas in lood, hoge stijlvolle plafonds, fraai tegelwerk, boogdeuren en granito vloeren. Sfeervoller wonen is daardoor bijna niet mogelijk. Deze bewoners uit Delft zijn erg blij met hun woning, maar toch miste er iets. De jaren 30 woning was erg onhandig ingedeeld. Het was hokkerig en de toenmalige aanbouw paste niet in de ideale woonsituatie van het gezin. Hun droombeeld bestond uit een grote open woonkeuken: een plek waar men overdag kon genieten van het buitenleven en ’s avonds gezellig en comfortabel getafeld kon worden. Ze zochten daarom naar een gedegen en warme uitbreiding van hun karakteristieke huis. 

serre aanbouw jaren 30 woning

Kwaliteit en vakmanschap waren de twee pijlers waaraan hun bouwpartner moest voldoen. Al snel kwamen zij bij Busscher Serrebouw terecht. Naast deze twee pijlers staan zij bekend om de goede service en begeleiding tijdens het hele bouwproces. In de verschillende gesprekken die zijn gehouden, zowel in de showroom als bij de woning in Delft, hebben zowel Busscher Serrebouw als de bewoners er voor gekozen een strakke serre aanbouw te plaatsen.  

Deze strakke serre aanbouw, in combinatie met de jaren dertig woning, brengt een prachtige compositie teweeg. Deze serre aanbouw is dé centrale plek van de woning geworden. De keuken en de tuin zijn namelijk verbonden met elkaar, waardoor de bewoners ieder jaargetijde kunnen genieten van wat het buitenleven hen te bieden heeft.   

serre aanbouw jaren 30 woning
serre aanbouw jaren 30 woning

De realisatie van de serre aanbouw

De serres van Busscher Serrebouw zijn uniek in ontwerp, uitvoering en kwaliteit. Geen project is hetzelfde, jouw woning en persoonlijke wensen vormen namelijk hun beginpunt. Omdat de bijbehorende tuin van deze jaren-30 woning niet groot is, nemen openstaande deuren te veel ruimte in beslag. Busscher Serrebouw heeft daarom gekozen voor een vouwwand. Deze vouwt zich namelijk in, waardoor het minimale ruimte tot zich neemt. Ook zorgt deze wand voor een optimale verbinding tussen binnen en buiten. Tijdens het plaatsen zijn de glazen puien met een kraan en glaszuiger over de hoge woning getransporteerd richting de achtertuin. 

serre aanbouw jaren 30 woning

Excentrieke eigenschappen van de serre

De meest merkwaardige eigenschap aan deze aanbouw is het serre dak. Deze bestaat namelijk uit twee verschillende maten, verdeeld in acht vlakken, waarvan het grootste gedeelte bijna vier meter diep is. Om te voorkomen dat dit doorbuigt, heeft Busscher Serrebouw staal in de profielen toegepast.  

Daarnaast draagt deze serre bij aan het energie neutraal en duurzaam wonen. Het dak is namelijk voorzien van warmte- en zonwerende TRIPLE beglazing, dit maakt de serre erg comfortabel. De donkere en matte kleur zorgt daarnaast voor een stoer en eigentijdse charme. De glazen wand van 4,3 meter breed, bestaat uit een 4-delige vouwwand en een vaste pui, uitgerust met HR++ veiligheidsisolatieglas. 

serre aanbouw jaren 30 woning

Ervaring van de bewoners 

Afgelopen zomer (2020) hebben de bewoners voor het eerst kunnen genieten van de serre. ’s Ochtends vroeg ging de vouwwand al open en pas ’s avonds laat ging deze weer dicht. “In de zomer draait onze serre overuren. Met een geopende vouwwand lijkt het alsof onze tuin tweemaal zo groot is. De serre is als het ware een verlengstuk van de woonkamer richting de tuin welke zorgt voor een royale verbinding. Dat heeft meerdere voordelen, zo hebben we in onze tuin bijvoorbeeld geen terras meer nodig. Ook in de winter is het een behaaglijke ruimte. Omdat de serre en de keuken donker van kleur zijn, brengt het extra sfeer in huis. ’s Avonds tafelen we er lekker door.” Aldus de bewoners van deze serre aanbouw.  

Daarnaast is de woonkamer (gelegen aan de voorzijde van het huis) veel lichter geworden. Het serre dak is namelijk heel groot, de zon verlicht daardoor gemakkelijk de hele verdieping. Ook legt het licht een accent op de woning, waardoor het huis groter oogt.  

serre aanbouw jaren 30 woning
serre aanbouw jaren 30 woning
serre aanbouw jaren 30 woning

Over Busscher Serrebouw 

Busscher Serrebouw is dé partner in bouwen met glas, zij plaatsen geïsoleerde: serres, orangerieën, minimalistische (schuif)puien en vouwwanden. Een serre creëert meer licht en ruimte in jouw woning en verhoogt het wooncomfort. Bovendien geniet je alle seizoenen van het buitenleven en geeft het een meerwaarde aan je (jaren 30) woning

De duurzame materialen die worden gebruikt door Busscher Serrebouw garanderen een lange levensduur en een aanbouw betekent dan ook zorgeloos genieten! 

Busscher Serrebouw plaatst serres door heel Nederland en heeft twee vestigingen in Ootmarsum en Baarn. In beide showrooms staan verschillende modellen opgesteld. Hier krijg je een duidelijk beeld van alle mogelijkheden en materialen. 

Wil je binnenkort ook gaan genieten van het buitenleven? Busscher Serrebouw realiseert graag jouw serredroom. 

Wil je meer zien van Busscher serrebouw? Bekijk hier hun OBLY profiel voor nog meer mooie projecten! 

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.