Renovatie jaren 30 huis

Wonen in een jaren ‘30 huis blijft onverminderd populair. De mooie authentieke elementen zoals bijvoorbeeld de kamer ensuite, de karakteristieke erker, paneeldeuren en de granitovloer blijven veel mensen enorm aanspreken.    

Graag nemen we je mee in een reis door de tijd met architect Bob Romijnders, die bijzonder werk heeft verricht met zijn renovatie van deze prachtige jaren '30 woning.      

In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw heersten er andere opvattingen over wat mooi is dan nu. Veel van de jaren-30 huizen zijn in die tijd verbouwd naar de destijds heersende trends en woonontwikkelingen. Helaas zijn er in die tijd tijdens verbouwingen ook veel van de mooie jaren 30 elementen verloren gegaan, ensuite -en paneeldeuren werden verwijderd en bruine tegels werden gelegd over de granitovloer. Eeuwig zonde! Ook deze jaren '30 woning was een typisch voorbeeld van de donkere jaren seventies.    

Wanneer je een nieuwe woning gaat woning kopen die totaal gerenoveerd moet worden is het niet altijd makkelijk hier doorheen te kijken. Zeker niet wanneer er ook bouwkundig veel aan de woning moet worden gedaan. In deze situaties is het verstandig de juiste professional in te schakelen die verstand heeft van zaken en die stap voor stap met jou het proces doorloopt. Ook bij deze woning was dit het geval. Samen met de huidige bewoners heeft Bob Romijnders de woning omgetoverd tot een waar paleis waar licht en ruimte de overhand hebben en de woning is voorzien alle hedendaagse gemakken en comfort.    

We nemen je stap voor stap mee vanuit de situatie, voor de renovatie tot het uiteindelijke resultaat. Op deze foto's de woonkamer voor de renovatie. Duidelijk te zien dat de ensuite deuren zijn verwijderd.

renovatie jaren 30 huis
renovatie jaren 30 huis

In de nieuwe situatie: een heerlijke lichte woonkamer. De voor deze jaren '30 woningen kenmerkende scheiding van ruimtes ofwel kamers ensuite is op een creatieve manier terug aangebracht. Aan beide zijden is een wandkast aangebracht die gespiegeld gebruikt kan worden als bijvoorbeeld boekenkast in deze. Een mooie scheiding van de woonkamer en het keukengedeelte. Ook de nieuw geplaatste grote haard is goed te zien.

In de originele staat was de keuken een aparte ruimte die te bereiken was via de gang en een deur had naar de tuin. Bij veel renovaties van jaren 30 woningen wordt er aan de achterzijde van de woning een uitbouw of aanbouw geplaatst over de gehele breedte. De aanbouw bij deze woning is helemaal uitgevoerd in de jaren 30 stijl. De muur van de keuken is opengebroken wat als resultaat een enorme vergroting van de ruimte biedt. Waar voorheen de deur naar de tuin was, is nu de apparatuur geplaatst in een geheel op maat gemaakte wand.

renovatie jaren 30 huis
renovatie jaren 30 huis
renovatie jaren 30 huis
renovatie jaren 30 huis
renovatie jaren 30 huis
renovatie jaren 30 huis

Op onderstaande foto's de badkamer voor de renovatie. Totaal gedateerd. Het uiteindelijke resultaat is een prachtige, moderne en lichte badkamer met een grote inloopdouche en vrij geplaatst bad. De paneeldeur met de originele deurklink als authentiek jaren-30 element.

renovatie jaren 30 huis
renovatie jaren 30 huis
renovatie jaren 30 huis

De ouderlijke slaapkamer op de eerste verdieping. Ook hier is de metamorfose bijna ongelooflijk. Alles hoogwaardig afgewerkt met de kastenwand als eyecatcher.

renovatie jaren 30 huis
renovatie jaren 30 huis

De verbouwing van de kinderkamer. Wat een groot verschil. Een hele fijne kamer waar werkelijk elke centimeter is opgeknapt met een uiteindelijk heel fraai resultaat. 

renovatie jaren 30 huis
renovatie jaren 30 huis

Als laatste de zolderverdieping. Deze verdieping is in zijn totaliteit gestript en weer helemaal opnieuw opgebouwd met ook weer alles maatwerk zoals goed te zien op de foto met de kastenwand.

renovatie jaren 30 huis
renovatie jaren 30 huis
renovatie jaren 30 huis

Al met al een zeer geslaagde renovatie. Bob Romijnders architectuur + interieur, zij maken met veel liefde voor het vak tijdloze ontwerpen. Het team bestaat uit jonge gepassioneerde architecten met ieder zijn eigen kwaliteiten.