Stalen kozijnen van Robert Staal

Robert Staal Interieurbouwers   

Geboren onder de rook van Eindhoven ben ik opgegroeid met Philips, Brabantia en Agio Sigaren. Oude namen in de grote fabriekswereld met inmiddels vele historische productieruimtes en kantoorpanden. Oude foto’s geven een romantisch beeld van het werken in die tijd. Al was de realiteit vaak anders, de zwart-wit zweem van ‘vroeger was alles beter’ hangt er als een waas omheen. Het is de authenticiteit die mij raakt. Hout, staal, pure mankracht. Vele oude fabrieken zijn tegenwoordig als ruimte een eye-catcher voor vele doeleinden. Ik heb er menig etentje, feestje of creatief event mee gemaakt. De gebouwen verrassen mij steeds weer. Verhalen van toen dwalen door de gangen en de enkele speelse lichtinvallen vanuit het dak geven kleur in de grote open ruimtes van het grauw en grijs. Niet lullen maar poetsen. Pareltjes in de rauwe wereld van hard werken voor brood op je bord.   

Ja, die oude panden. Met zijn stalen kozijnen, buiten en binnen. Of als afscheiding van de kantoorruimtes. Mijn middelbare school uit de vorige eeuw kende ze ook maar die ‘stalen schoonheid’ ontdekte ik pas na mijn diploma. Ik keek naar andere dingen in die tijd, wink.

stalen kozijnen van Robert Staal

Onlangs was ik wat aan het surfen op social media. Zondagmiddagstuff. Opeens wakker. Ik zag een pracht foto van een stalen kozijn als en-suite op mijn beeldscherm. Binnenshuis. Ik werd getriggerd door de strakke vormen, de ‘warmte’ van koud staal en de tijdloze uitstraling. De nostalgie van vroeger kwam me tegemoet en ik klikte nieuwsgierig verder. Ik kwam terecht bij Robert Staal, een brok aan authenticiteit en een mooi verhaal. Zowel in zijn ontwerpen van stalen kozijnen als in zijn uitstraling en persoonlijkheid.    

Karakter. Hij is staal. Deze man is de vertaling van oude ambachten in de woonwereld van nu. Samen met zijn team aan vakmannen werkt hij aan de meest mooie dingen. Met humor maar altijd serieus als het op ontwerp en kwaliteit aankomt. Rebels with a cause. Vakmanschap in eigentijdse look.

stalen kozijnen van Robert Staal

Ik zag een oude staldeur bekleed met leer die was opgehangen aan een stalrail van geblauwd staal, met de hand geslagen door de oude smid in huis. Glas en staal overgangen van de hal naar woonkamer en van de eetkamer naar zitgedeelte. Het werk van ROBERT STAAL geeft licht, ruimte en de kwalitatieve tijdloosheid van de oude fabriekspanden. Beter in 1 keer goed dan altijd het ‘net niet’ gevoel. Voor minder moet je het eigenlijk nooit doen. Het ‘later als ik groot ben’ principe ken ik zelf maar al te goed. Dat heb ik afgeschaft. ‘Later in het nu’ werkt beter en is onverwoestbaar genieten. Net als de stalen kozijnen en deuren van weleer. Wij houden ervan hou er van. Robert ook.   

Handgemaakt in eigen huis. Betaalbaar ‘later in het nu’. Wat een  stalen kozijn op social media je allemaal wel niet voor bijzondere doorkijkjes en inspirerende ideeën kan geven op een regenachtige zondagmiddag. Ik ben fan van zijn site: robertstaal.com Ook voor alle andere dagen van de week! 

stalen kozijnen van Robert Staal
stalen kozijnen van Robert Staal
stalen kozijnen van Robert Staal
stalen kozijnen van Robert Staal

Ben je op zoek naar duurzame en krachtige kozijnen met een unieke straling? Hieronder de 8 redenen om te kiezen voor stalen kozijnen.   

1. Sterk materiaal: Stalen kozijnen zijn een duurzaam en oersterk. Ze gaan met gemak meer dan een halve eeuw mee zonder in te boeten op uitstraling en kwaliteit en zijn in staat om grote raampartijen te dragen met hun smalle profielen.   

2. Veilig: Het staal zorgt voor 60 minuten brandwerendheid. Maximale veiligheid.  Ze zijn tevens een slechte partij voor het dievengilde. Stalen kozijnen zijn inbraakwerend.   

3. Onderhoudsarm: Stalen kozijnen zijn zeer onderhoudsarm. Een keer per jaar reinigen met natte doek of zeem. Schuurmiddelen, schuursponsjes en chloor vermijden. Staal en zuur gaan niet goed samen zoals zuur met veel mooie dingen geen goede vrienden is. Liever een vloeibaar reinigingsmiddel.   

4. Weersbestendig: Een stalen buitenkozijn wordt voorzien van een zinklaag die het kozijn beschermt tegen verschillende weersomstandigheden.    

5. Goede isolatie: Staal is een goede geleider van warmte en kou en daardoor hadden ze vroeger een slechte naam op isolatiegebied. Met de nadruk op vroeger! De techniek van nu geeft staal voor buitenkozijnen een isolerende laag door het aanbrengen van luchtkamers of het aanbrengen van een isolerende laag.   

6. Unieke uitstraling: ‘Less is more’ geldt zeker voor stalen kozijnen en deuren. Strakke profielen met een krachtige uitstraling. Een stalen kozijn is niet zomaar ‘een kozijn’ maar een uniek stuk staal dat zijn eigen meerwaarde geeft in iedere stijl: authentiek, stoer, chique of elegant.    

7. Maximale lichtinval: De slanke stalen profielen zorgen voor optimaal lichtinval en uitzicht zonder het ‘12 in het dozijn’ doorzonkamer effect uit de jaren 70.   

8. Maatwerk: Bekijk het profiel van Robert Staal op OBLY.