Belgisch Hardsteen Raamzaag Gezaagd

BELGISCH HARDSTEEN | RAAMZAAG GEZAAGD

Van den Heuvel en van Duuren


Weer een bijzonder project van Van de Heuvel en van Duuren in de spotlight. In dit project een hoofdrol voor een Belgische hardstenen vloer die raamzaag gezaagd is.  

Wij hadden in alle eerlijkheid nog nooit gehoord van een hardstenen vloer die raamzaag gezaagd is. Jij hoogstwaarschijnlijk ook niet? Samen met John van de Heuvel, een van de 2 partners van VDHVD, leggen we je alles uit over dit type hardstenen vloer en de toepassing ervan in deze exclusieve woning.

Belgisch Hardsteen Raamzaag Gezaagd

Wanneer je meer wilt weten over Belgisch hardsteen, kan je het beste even hier klikken. Via deze link kan je op Wikipedia alles lezen over Belgisch hardsteen of arduin en de vele bijzondere toepassingen ervan in de loop der eeuwen. Anno 2021 wordt Belgisch hardsteen voornamelijk toegepast in tegelvorm voor zowel binnen als buitengebruik. 

Belgisch Hardsteen Raamzaag Gezaagd
Belgisch Hardsteen Raamzaag Gezaagd

De nadrukkelijke woonwens van de familie was geen 13 in een dozijn vloer en een materiaal met karakter. Tijdens een showroombezoek viel hun oog op de Belgisch Hardsteen Raamzaag gezaagd. Een stijlvolle industriële vloer, geproduceerd uit een klassiek materiaal met een moderne afwerking. 

De bewoners van deze exclusieve vrijstaande woning hebben er in overleg met VDHVD voor gekozen om het raamzaag gezaagde Belgische hardsteen toe te passen in meerdere ruimtes zoals je op de foto’s goed ziet. Alle vloeren op de gehele benedenverdieping zijn van Belgisch hardsteen wat raamzaag is gezaagd. Met name de hardstenen vloer in de entree of inkom in combinatie met de stijlvolle witte trap met houten bloktreden is spectaculair. Naast de entree is de hardstenen vloer ook doorgelegd in de keuken, eetkamer en woonkamer. Met name dit zonder onderbrekingen “doorleggen” in de grote ruimtes geeft een een heel mooi ruimtelijk effect

Belgisch Hardsteen Raamzaag Gezaagd
Belgisch Hardsteen Raamzaag Gezaagd
Belgisch Hardsteen Raamzaag Gezaagd

Belgische hardsteen raamzaag gezaagd

Het zagen met een raamzaag is een traditionele manier van zagen die je nu niet veel meer ziet. Vroeger werd deze manier van zagen veel toegepast met het zagen van hout en ook grote blokken steen zoals bijvoorbeeld Belgisch hardsteen. Door het gebruik van een raamzaag zie je in de toplaag schitterende en goed zichtbare zaagsneden lopen. Op de 4 onderstaande foto’s zie je goed de effecten en ook dat geen tegel hetzelfde is. Elke tegel is uniek in kleur en patroon. De hardstenen vloer behoudt door deze raamzaag zaagtechniek zijn originele kleur en heeft een stoer en industrieel karakter.

Belgisch Hardsteen Raamzaag Gezaagd
Barbo gietvloer in betonlook

Belgische hardsteen raamzaag gezaagd patronen  

De hardstenen vloer is hier geleverd en verwerkt in banen van 60cm breed en wisselende lengtes. Hier kan je op de site van VDHVD alle mogelijkheden bekijken op het gebied van lengtes en breedtes. Ook meer info over onderhoud etc. kan je hier allemaal vinden. 

Belgisch Hardsteen Raamzaag Gezaagd
Belgisch Hardsteen Raamzaag Gezaagd

Over van De Heuvel en van Duuren

John van de Heuvel en zijn team nemen nu al meerdere jaren deel aan ons platform. Zij zijn zeer toegankelijk, dé specialisten binnen hun vakgebied en experts om je snel en vakkundig online te helpen met je eerste stappen richting een nieuwe vloer. Naast online kunnen ze je ook goed helpen in hun showroom. In deze showroom in Breda liggen tientallen vloeren ter inspiratie.  Goed bereikbaar en makkelijk parkeren.   


Wil je meer zien van Van den Heuvel & van Duuren? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten.  

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.