Aanbouw stadswoning

aanbouw stadswoning

Wonen in een oude stadswijk. Daar gaat dit blog over. Wonen in een karakteristieke woning van begin 1900 dichtbij het centrum van een grote stad. Aangenaam wonen in een stadse ‘’rijtjeswoning’’ in een gezellige en kinderrijke buurt. Deze woningen in de oude wijken zijn populair en worden tegenwoordig vaak door de huidige of nieuwe bewoners omgetoverd tot kleine paleisjes.

aanbouw stadswoning

Deze stadswoningen zijn vaak niet heel groot qua m2’ers woonoppervlakte. Een aanbouw of uitbouw blijft dan toch de beste keuze om het m2’ers te vergroten. Ook de bewoners van deze stadswoning hebben ervoor gekozen om hun woning te vergroten door middel van een aanbouw.

aanbouw stadswoning

De woonwens is er maar wat dan? Wat komt er allemaal precies kijken bij het realiseren van een aanbouw en ook niet geheel onbelangrijk wat zijn de kosten? De bewoners van deze woning hebben ervoor gekozen samen te werken met Busscher Serrebouw. Zij zijn een van dé specialisten op het gebied van uit en aanbouw projecten. Projecten van zeer exclusief tot kleiner zoals deze aanbouw.

aanbouw stadswoning
aanbouw stadswoning

Samen met de bewoners hebben zij gekozen voor een niet alledaagse aanbouw. De gerealiseerde aanbouw is niet een aanbouw over de volledige breedte van de woning maar een aanbouw met overkapping. Het rechterdeel is daadwerkelijk uitgebouwd en het linkerdeel is overkapt en deels open als een soort “tuinkamer”.

aanbouw stadswoning

De aanbouw met plat dak is aan de bovenzijde grotendeels bekleed met douglas hout en afgewerkt met een zinken kraal. De originele opening naar buiten is vergroot ten behoeve van een stalen pui met dubbele openslaande deuren. Deze pui versterkt de lichtinval en het ruimtelijke gevoel.  

aanbouw stadswoning

Het aangebouwde “binnendeel” heeft een oppervlakte van 4x2 m2. Aan de buitenzijde is een vouwwand van Solarlux geplaatst van 320 x 260 die van binnen is afgewerkt in wit hout en buiten in zwart aluminium. De schuivende vouwwand is 4-delig te openen. Met andere woorden - kan helemaal open.

aanbouw stadswoning
aanbouw stadswoning

De totale kosten voor deze aanbouw bedragen rond de 40K. Dit is inclusief de kosten voor de bouwkundige berekeningen en kosten aannemer voor de doorbraak.

aanbouw stadswoning

Over Busscher Serrebouw 

Busscher Serrebouw is dé specialist op het gebied van aanbouwen met glas: geïsoleerde serres, orangerieën, tuinkamers, lichtstraten en grote glazen (schuif)puien of vouwwanden.

Een serre creëert meer licht en ruimte in jouw woning en vergroot het wooncomfort. Bovendien geniet je in alle seizoenen van het buitenleven en geeft het een meerwaarde aan je woning.

Busscher Serrebouw staat voor kwaliteit en vakmanschap. De duurzame materialen garanderen een lange levensduur en een aanbouw van Busscher betekent dan ook: zorgeloos genieten!

Busscher Serrebouw plaatst serres door heel Nederland en heeft twee vestigingen in Ootmarsum en Baarn. In beide showrooms staan verschillende voorbeelden opgesteld. Hier krijg je een duidelijk beeld van alle mogelijkheden en materialen.

Wil je ook binnen genieten van het buitenleven en een transparante overgang van jouw woning naar de tuin? Neem dan eens een kijkje bij Busscher Serrebouw in Ootmarsum of Baarn.

aanbouw stadswoning

Over Solarlux Nederland  

Solarlux staat garant voor individuele oplossingen van glas die het wooncomfort een nieuwe dimensie geven. Glazen vouwwanden, serres, terrasoverkappingen en balkonbeglazing voor nieuwbouw en renovatie, altijd op maat gemaakt en geheel passend bij de wensen van de klant.  Enthousiast geworden over dit project en overweeg je zelf ook een aanbouw zoals deze te plaatsen? Bekijk hier het profiel van Busscher Serrebouw en de contactgegevens.