Aanbouw vouwwand

AANBOUW VOUWWAND 

Weer een mooi project in de spotlight dat laat zien dat een verbouwing niet groots hoeft te zijn voor een groots effect! Een stijlvolle aanbouw waarvan het hele plaatje klopt door de mooie mat zwarte (RAL 9005) 5-delige vouwwand.  

De woonwens van de bewoners was het ervaren van ruimte en daarnaast binnen en buiten met elkaar verbinden. Deze 2 uitgangspunten waren de start van de zoektocht van de bewoners naar de uitbreiding van hun woonhuis. 

Aanbouw vouwwand
Aanbouw vouwwand

Aanbouw vouwwand - het project

Zoals je in eerdere blogs op OBLY.com kunt lezen, zie je dat er heel veel mogelijkheden zijn om een woning uit te breiden. Denk hierbij aan aanbouw serres, tuinkamers opgebouwd uit aluminium of een meer traditionele aanbouw of uitbouw. 

De bewoners hadden al een duidelijk idee van wat zij wilden, namelijk een aanbouw met een grote (Solarlux) vouwwand. De bewoonster heeft zelf een tuinontwerpbureau: The green fix. Door haar ervaring binnen dit vakgebied had ze al een duidelijk beeld en ideeën hoe de relatief kleine tuin het beste in het totaalplaatje zou passen. De connectie met de tuin, de natuur in huis halen door een grote vouwwand in de aanbouw, die helemaal open kan, stond hoog op het verlanglijstje.

Aanbouw vouwwand
Aanbouw vouwwand
Aanbouw vouwwand
Aanbouw vouwwand
Aanbouw vouwwand
Aluminium tuinkamer

SOLARLUX VOUWWAND VOORDEEL

Het grote voordeel van een glazen vouwwand in een aanbouw is dat je hiermee een volledige open overgang van binnen naar buiten hebt. Dit in tegenstelling tot een traditionele schuifdeur waarbij altijd een deel gesloten blijft. Door het maximale gebruik van glas in de vouwwand, die je bijna in zijn geheel kan openen creëer je een aangenaam en bijzonder woongevoel in de aanbouw, woonkamer en open keuken. Wanneer je een vouwwand toepast in bijvoorbeeld een aanbouw kunnen de afzonderlijke elementen tot een smal vleugelpakket naar de zijkanten worden gevouwen waardoor deze bijna niet meer zichtbaar zijn. Perfecte techniek wat er ook nog mooi uitziet.

Aanbouw vouwwand
Aanbouw vouwwand
Aanbouw vouwwand
Aanbouw vouwwand

De bewoners hebben advies ingewonnen bij de specialist op het gebied van dit soort projecten - VOKU in Mijdrecht. VOKU is weer partner / dealer van Solarlux die wereldwijd marktleider zijn op het gebied van onder andere vouwwanden die je kan toepassen in aanbouw projecten. Samen met VOKU hebben zij het hele project verder vormgegeven. Project met een verrassend eindresultaat. 

Aanbouw vouwwand
Aanbouw vouwwand

SOLARLUX

Voor de vouwwanden in de aanbouw is gekozen voor een 6-delige Solarlux wand van het type Ecoline. Van binnenuit gezien, in de aanbouw, vouwen 5 delen naar links en 1 deel naar rechts. Een element van de vouwwand in de aanbouw is een loopdeur, die apart geopend kan worden als de rest van de vouwwand gesloten is. De gehele vouwwand in de aanbouw is ruim 5 meter breed en uitgevoerd in RAL 9005 mat, geheel in stijl met de gebruikte materialen bij de aanbouw

Aanbouw vouwwand
Aanbouw vouwwand

De kleur van de vouwwand is RAL 9005 mat. Door de keuze van deze kleur staat er echt een aanbouw die op een stijlvolle manier een contrast vormt met de rest van de woning en tuin. Het toegepaste hout op de vloer, meubels en bank in de tuin, gecombineerd met het vele groen geven de hele aanbouw een modern design. Naast design bieden de vouwwanden ook een veel betere isolatie dan de oude ramen en deur. In dit project tellen wellicht niet zozeer de extra vierkante meters, maar veel meer de woonbeleving van deze verandering. 

Aanbouw vouwwand
Aanbouw vouwwand

Over VOKU 

 VOKU is al decennia, meer dan 20 jaar, specialist op het gebied van onder andere aanbouw en serre projecten. Je kan VOKU bezoeken in Mijdrecht, waar zij een showroom hebben met maar liefst 650 inspirerende vierkante meters en vanaf 2011 is er ook een showroom in Amstelveen bijgekomen.  

Custom Build 

Praktisch alles wat VOKU ontwerpt voor haar klanten is volledig op maat gemaakt. Custom build, mooie ontwerpen die perfect aansluiten en passen bij iedere wens van de klant. Van kleinere projecten tot zeer exclusief niets is te gek. 

Samenwerking SOLARLUX 

VOKU is een van quality partners van Solarlux. VOKU levert en monteert aluminium - glazen vouwwanden, terrasoverkappingen en serres van SOLARLUX. Een topmerk met louter kwaliteitsproducten. Deze producten maken van buiten binnen en van binnen buiten op geheel verantwoord, esthetisch en bouwkundige wijze. Mooie samenwerking die garant staat kwaliteit en stijlvolle eindresultaten zoals dit project. 


Ben je ook net zo enthousiast als wij over een aanbouw met een exclusieve vouwwand en wil je graag in contact komen met de vakmensen van VOKU of zelf in hun mooie showroom projecten live bekijken? Hier vind je hun contactgegevens om vrijblijvend contact op te nemen en een afspraak te plannen. 


Wil je meer zien van Solarlux? Bekijk hier hun OBLY profiel voor nog meer mooie projecten!  

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.