Terrasoverkapping met doek

TERRASOVERKAPPING MET DOEK

Sfeer en functionaliteit combineer je door een terrasoverkapping met doek. Summer is coming, de perfecte tijd van het jaar om na te denken over hoe je het voor jezelf zo comfortabel mogelijk maakt op je terras.  

Op het gebied van terrasoverkappingen zijn er vele mogelijkheden op het gebied van soorten, materialen en daaraan gekoppeld verschillende prijsniveaus. Je kan gaan voor een terrasoverkapping met doek, waar dit blog overgaat, een stap daarvoor de zonwering of weer een stap verder de complete terrasoverkapping, uitgevoerd met bijvoorbeeld glazen wanden en lamellen. 

Ook terrasoverkappingen met doek kan je weer onderverdelen in een aantal types of soorten die opgebouwd zijn uit verschillende materialen en technische mogelijkheden. Samen met onze partner Van van Ee en dé specialist in Nederland op het gebied van (maatwerk) terrasoverkappingen, laten we je aan de hand van een aantal voorbeeld projecten zien, wat zij kunnen op het gebied van terrasoverkappingen met doek

Terrasoverkapping met doek

Voor de duidelijkheid leggen we je precies uit wat een terrasoverkapping met doek is. Het principe is eenvoudig: een constructie van bijvoorbeeld hout of aluminium met daarbovenop een doek. Dit doek is flexibel en rolt door geleiders en zit in een vast frame. Het doek rolt door geleiders waardoor de zonwering in de terrasoverkapping windvast is tot windkracht 6! Hierdoor kan dus ook op winderige of zelfs regenachtige dagen gebruik maken van je terras. Op mooie zonnige dagen kan je het doek helemaal wegrollen waardoor je maximaal kunt genieten van de zon.


Van van Ee heeft in haar assortiment meerdere terrasoverkappingen met doek. Elke terrasoverkappingen met doek in het assortiment heeft een eigen naam: De Julian, Luc en de Lynn

Terrasoverkapping met doek

De Julian is een terrasoverkappingen met doek die is opgebouwd uit een hardhouten constructie met daarin het doek. De houten constructie kan uitgevoerd worden in meerdere houtsoorten en balk diktes. Ook bestaat er de keuze voor RVS koppelstukken tussen de houten balken of een hout-op-hout-verbinding. 

Stijlvol en mooi, vooral met lekker weer creëer je met de Julian al snel een soort beach gevoel op je eigen terras.  In onderstaand project is de constructie van de terrasoverkapping van bankirai, met aan de bovenkant een zonwerend en waterdicht doek. Het doek van deze stijlvolle terrasoverkapping kan je met een afstandsbediening openen en sluiten. Super mooi design wat perfect past bij de jaren 30 woning. 

Terrasoverkapping met doek
Terrasoverkapping met doek
Terrasoverkapping met doek

Model Luc is in principe dezelfde constructie als de Julian maar dan uitgevoerd in aluminium. It’s all about the details: wanneer je goed naar het ontwerp kijkt, krijg je automatisch bewondering voor het design en de details. Deze terrasoverkapping met doek is ook geschikt voor meer compacte tuinen. Ook slim is de hoek van 14 graden van de constructie waardoor het regenwater optimaal afgevoerd wordt. 

Terrasoverkapping met doek
Terrasoverkapping met doek
Terrasoverkapping met doek

Als laatste de terrasoverkapping met doek met de naam Lynn. Dit is weer een ander model dan de eerdere 2, die een vaste constructie hebben. Dit is een vrijstaande aluminium terrasoverkappingen met doek die je in principe overal los “tegenaan” kunt plaatsen. Ook weer een mooi en stijlvol design


Terrasoverkapping met doek
Terrasoverkapping met doek
Terrasoverkapping met doek

OVER VAN VAN EE  - Van van Ee ontwerpt, ontwikkelt en monteert luxe terrasoverkappingen en aluminium tuinkamers waarbij zij zich primair richten op consumenten in het hogere segment. 

Afgelopen jaar werd er met de ontwikkeling van een nieuw kantoor met designstudio, werkplaats en showroom hard aan de weg (de A12 bij Ede om precies te zijn) getimmerd. Dit nieuwe bedrijfspand is begin 2020 in gebruik genomen. Een verhuizing die parallel een nieuwe merknaam, identiteit en uitstraling met zich meebracht, welke gezamenlijk naar eigen zeggen “beter aansluit bij de missie om mensen in optimaal comfort van het buitenleven te helpen genieten”.   

Ben je ook net zo enthousiast als wij over een terrasoverkapping met doek en wil je graag in contact komen met de vakmensen van van Ee of zelf in hun mooie showroom projecten live bekijken? Hier vind je hun contactgegevens om vrijblijvend contact op te nemen en een afspraak te plannen.  

Wil je meer zien van van van Ee? Bekijk hier hun OBLY profiel voor nog meer mooie projecten!   

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.