Prachtige aanbouw jaren 30 woning

Verbouwing met bronzen schuifpui met licht hout

Een renovatie met een bronzen schuifpui en licht hout brengt een prachtig concept tot stand, zowel binnen als buiten. De hoekschuifpui accentueert deze prachtige combinatie en zorgt voor naadloze overgangen. Dankzij de L-vorm van de aanbouw wordt de ruimte optimaal benut. Hierdoor ontstaat niet alleen meer ruimte in de keuken, maar blijft er ook voldoende ruimte over voor een comfortabele loungehoek in de tuin.

Jaren 30 architect
Jaren 30 architect
Jaren 30 architect

De karakteristieke pergola bestaande uit horizontale en verticale balken van Accoya hout, geeft de uitbreiding zijn unieke uitstraling. Binnen wordt het gebruik van Accoya hout voortgezet in een interieur met ensuite deuren. Deze roomdivider bevat lamellen die naadloos overgaan in een zwevende bank.

Jaren 30 architect

Detail overstek met licht hout

Het gedetailleerde overstek met licht hout is een opvallende eigenschap. De grote glazen achterkant van de woning biedt een prachtig uitzicht naar buiten en zorgt voor ontzettend veel daglicht. De schuifpui benadrukt dit effect, vooral omdat deze in de hoek kan worden geopend. De opvallende pergola, kenmerkend voor deze uitbreiding, bestaat uit horizontale en verticale balken van licht hout. Naast die beeldschoon is biedt deze pergola ook een aangename loungeplek, zelfs met veel glas voor een gevoel van geborgenheid. Accoya hout is een bewuste keuze vanwege zijn duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, en in combinatie met de bronzen aluminium schuifpui vormt het een tijdloze harmonie.


Jaren 30 architect

Functionaliteit en esthetiek hand in hand

Functionaliteit en esthetiek gaan hand in hand in het interieurontwerp. De geïntegreerde keuken en ensuite deuren zijn als één geheel ontworpen. De lange kastenwand met bronzen nissen straalt een rustige uitstraling uit. De bronzen kleur van de nissen sluit perfect aan bij de schuifpui. Door het koken en spoelen in de kastenwand onder te brengen, is er ruimte gewonnen en blijft er voldoende doorgang over. Accoya hout vindt ook zijn weg naar binnen in de roomdivider met schuifdeuren en de vaste bank. Deze unieke ensuite is voorzien van lamellen voor privacy en creëert een boeiend lijnenspel dat overeenkomt met het buitendesign in de gevelbekleding. De lamellen van de ensuite gaan naadloos over in een zwevende wandbank, waardoor alle ruimtes met elkaar verbonden zijn en ruimte wordt bespaard. Het resultaat is een eethoek met een unieke uitstraling.

Jaren 30 architect

Bronzen schuifpui met open hoek

De bronzen schuifpui met een open hoek past uitstekend bij het lichte hout. Deze twee materialen vormen een samenhangend geheel in het lichte interieur en creëren tegelijkertijd een duidelijk contrast met de bestaande jaren 30-woning in de buitenomgeving. Desondanks sluit het ontwerp ook aan bij de jaren 30-stijl, vooral in de manier waarop het huis met de tuin is verbonden. De loungehoek onder de pergola functioneert als een buitenruimte, maar door de schuifpui met de open hoek wordt deze ruimte naadloos geïntegreerd in het interieur. Wanneer de hoek van de schuifpui volledig open staat, lijkt de tuin als het ware naar binnen te waaien. Zelfs wanneer de schuifpui gesloten is, maakt de tuin nog steeds deel uit van het interieur. Dankzij de L-vorm van de aanbouw aan de achterzijde van de woning is er veel glas en visueel contact met de buitenwereld. Staand in de keuken bevind je je meteen midden in de tuin.

Jaren 30 architect

Een nieuwe leven door uitbouw woning achterkant

De licht houten uitbreiding aan de achterkant van de woning creëert een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Het interieur weerspiegelt zowel functionaliteit als esthetiek, met geïntegreerde elementen die naadloos in de ruimte passen. De mix van klassieke en moderne elementen geeft het huis nieuw leven, waardoor de bewoners nog vele jaren kunnen genieten van hun vernieuwde woonomgeving.

Wil je meer zien? Bekijk hier het volledige project.