Nieuwe aanbouw Jaren '30 woning

NIEUWE AANBOUW JAREN '20 '30 WONING

Dosis Keuken & Interieur 

Keukenspecialisten   

Een moderne aanbouw plus opbouw, een geheel nieuwe keuken en een verlichtingsplan voor een jaren 20 - 30 huis in Waalwijk. Dat was de vraag van de bewoners aan Dosis keuken en interieur, ook gevestigd in Waalwijk. Het eindresultaat is verbluffend, een unieke combinatie van het karakteristieke van de jaren 20 - 30 met de moderne uitstraling van de aanbouw aan de achterzijde en nieuw aangebrachte keuken.  

Op de onderstaande 2 foto's, de voor en achterzijde van het huis. Super leuk sfeervol, vrijstaand huis met een karakteristieke voorgevel en unieke kenmerken zoals de bakstenen details op de hoeken van de gevel en de onderverdeelde ramen. Op de foto van de achterzijde is goed te zien wat een enorme ruimte er is gecreëerd en hoe goed de stijl past bij de woning.

nieuwe aanbouw jaren '30 woning
nieuwe aanbouw jaren '30 woning

Van veraf is duidelijk te zien hoe groot de aanbouw is geworden. De aanbouw beslaat de gehele breedte van de woning en is opgebouwd uit meerdere delen. Het voorste deel is nu in gebruik als ''tuinkamer''. De glazen puien zijn bijna in zijn geheel te openen, wat de ruimte met lekker weer optimaal verbindt met de diepe achtertuin. De vaste delen zijn bekleed met Red-Cedar. In het 2e deel die het meest grenst aan de woning is de geheel nieuw ontworpen keuken gesitueerd. Voor de verbinding van de tuinkamer naar de keuken is gekozen voor een klassieke zwarte stalen pui met deur. De combinatie van het zwarte staal met de gietvloer geeft de ruimtes een moderne maar toch industriële look.

nieuwe aanbouw jaren '30 woning
nieuwe aanbouw jaren '30 woning

De keuken is bijzonder geslaagd wat ons betreft. De overloop van de originele visgraatvloer met de nieuwe gietvloer is perfect uitgevoerd en biedt een mooi contrast tussen het oude en nieuwe. Hetzelfde geldt voor het ornamenten plafond in de woonkamer en het nieuwe strakke plafond in de aanbouw.

nieuwe aanbouw jaren '30 woning

Een van de specialisaties van Dosis is het ontwerpen en realiseren van keukens. Al deze jarenlange ervaring met het ontwerpen en het gebruik van verschillende materialen zie je goed terug in dit ontwerp. Niet standaard in iedere keuken te vinden zijn de 2 losse keukenblokken met elk een eigen functie. Beide blokken zijn opgebouwd uit een onderzijde bekleed met houtfineer en een natuurstenen blad in 2 verschillende kleuren. Het blok met het lichtkleurige blad is in gebruik als spoelgedeelte en het 2e blok om te koken. De inductieplaat van BORA is verzonken aangebracht in het natuurstenen blad en uitgerust met een BORA afzuigsysteem. Voor wie dit systeem niet kent, zie de site van BORA of neem contact op met Dosis, zij zijn gecertificeerd dealer. Uniek en ruimtebesparend systeem, geen grote lelijke afzuigkappen meer. Wij zijn fan van dit systeem. Tussen de keukenblokken staat nog een extra verrijdbaar blok wat bij lekker weer ook naar buiten kan.

nieuwe aanbouw jaren '30 woning
nieuwe aanbouw jaren '30 woning

Een hele mooie keuken met een gezellige sfeer. De combinaties van de verschillende stijlen, zoals je goed op de onderstaande foto ziet, maakt het echt een eigen en uniek geheel. Een van de sfeermakers is de in de keuken geplaatste gashaard van het merk Faber. Dosis heeft voor dit project ook zorg gedragen voor het gehele lichtplan. Op de foto's zie je goed de inbouwspots die door de halve kapjes precies de juiste punten belichten in de keuken. Naast de inbouwspots zijn er ook diverse armaturen geplaatst van Delta Light. De maatwerk kast van grond tot plafond met de inbouwapparatuur is ook door Dosis vervaardigd. Mooi maatwerk met doorlopend fineer. 

nieuwe aanbouw jaren '30 woning
nieuwe aanbouw jaren '30 woning

Wij zijn net zoals veel mensen groot liefhebber van zwarte stalen puien en deuren. In dit project zijn deze bijzonder goed toegepast. Alle ruimtes hebben nu mooie zichtlijnen en zijn fraai met elkaar verbonden. Door het vele gebruik van glas is het een zee van daglicht en zijn de ruimtes open en fijne plekken om te genieten.

nieuwe aanbouw jaren '30 woning
nieuwe aanbouw jaren '30 woning
nieuwe aanbouw jaren '30 woning

Dit is echt renoveren en creëren met een goed gevoel voor stijl en optimaal gebruik makend van de technische mogelijkheden voor een maximale ruimte optimalisatie.   

Dosis uit Waalwijk is een bedrijf wat er echt bovenuit steekt qua stijlgevoel, vakmanschap en kennis. Zij zitten zelf ook in een super mooi pand wat alleen al de moeite van een bezoek waard is.

Zelf ook bouw of verbouwplannen klik hier voor de gegevens van Dosis keuken en interieur in Waalwijk.