Uitbouw jaren '30 woning

UITBOUW JAREN '30 WONING

Wij van OBLY.com zijn liefhebbers van mooi en stijlvol verbouwde jaren ’30 woningen. In dit blog een goed voorbeeld, van hoe je een jaren-30 woning goed verbouwd en uitbreid door middel van een uitbouw. Dit is een project van Bob Romijnders architectuur + interieur. Het team van Bob Romijnders is naast het ontwerpen van exclusieve villa’s, transformaties van jaren 60/70 woningen en het ontwerpen van ingetogen maar chique interieurs, ook goed in het moderniseren en uitbreiden (uitbouwen) van jaren 30 woningen. Via deze link zie meerdere projecten op hun site ter inspiratie.

Aanbouw vouwwand

Veel bewoners van een jaren 30 woning maken de keuze om deze uit te breiden door middel van een uitbouw. Ook de bewoners van deze jaren 30 woning hadden de wens deze uit te breiden met een uitbouw en verder te verbouwen maar wel met behoud van de typische jaren-30-sfeer. Een uitbouw voor het creëren van meer ruimte en om een andere en grotere keuken te realiseren. De gewenste grote leefkeuken moest daarom een prominent en open karakter krijgen.

Aanbouw vouwwand
Aanbouw vouwwand

In een traditionele indeling van een jaren 30 woning is de keuken een apart gesitueerde ruimte op de begane grond met een doorgang naar de tuin. Ook in deze jaren 30 woning waren de keuken en bijkeuken een geïsoleerde plek met weinig interactie met de rest van de woning. Niet een ideale situatie wanneer je echte levensgenieters bent en houdt van uitgebreid en lekker samen koken en borrelen. In het ontwerp is de bestaande situatie omgedraaid waarbij de bestaande keuken de nieuwe bijkeuken werd. De uitbreiding gaf de mogelijkheid om een groot keukeneiland te creëren van maar liefst 5,2 meter.

Aanbouw vouwwand
Aanbouw vouwwand
Aanbouw vouwwand

Een grote glazen pui met uitzicht op de tuin, met daarin een waanzinnige magnoliaboom, was een absolute must. 

Aluminium tuinkamer

Aan de achterzijde van de jaren 30 woning is een uitbouw aangebracht over de gehele breedte van de woning en een kleine uitbreiding aan de zijkant van de woning. Wat ons betreft is de keuze voor een pui in een uitbouw heel bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Ga je voor openslaande deuren, voor een vouwwand die je volledig kunt openen of kies je voor stalen kozijn met ranke profielen? We begrijpen dat keuzes afhankelijk zijn van de situatie en het beschikbare budget maar heb je de keuze kies dan voor een pui zoals in dit project of voor een vouwwand, doen!. Deze schitterende stalen pui is een product van OBLY deelnemer Perfect View. Het ranke staal heeft een verfijnde detaillering die mooi aansluit bij de jaren 30 uitstraling van de woning. Vroeger en nog steeds hebben veel jaren-30-woningen stalen kozijnen. De uitbouw is iets breder opgezet waardoor er via de raampartijen mooie zichtlijnen ontstaan via de vanuit de voor- en achtertuin door de woning. Hierdoor sta je vanuit de keuken in contact met de voorzijde van de woning én de tuin. Door de grote raampartijen van de pui is de woning heel licht en heb je een optimaal contact en uitzicht op de tuin


Wil je meer zien van Bob Romijnders? Bekijk hier hun OBLY profiel voor nog meer mooie projecten!  

Interesse in een stalen pui? Bekijk hier het OBLY profiel van Perfect View voor meer inspiratie!

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.