Jaren 70 woning getransformeerd tot moderne villa

OLD MEETS NEW!

 

Dit zijn de projecten waarmee een architectenbureau kan laten zien hoe goed zij zijn. In dit blog laten we je zien hoe het team van Bob Romijnders Architectuur + Interieur een jaren '70 woning heeft "omgetoverd" tot een super mooie stijlvolle villa

jaren 70 woning getransformeerd tot moderne villa

JAREN 70

De wens van de opdrachtgever was om de bestaande jaren 70 woning te transformeren tot een duurzame en moderne villa

Deze wensen van bewoners zie je tegenwoordig steeds vaker voorbij komen. Bob Romijnders Architectuur + Interieur zag de vele voordelen van de woning. Een van de voordelen is de grote perceeloppervlakte waarmee kon worden gespeeld. Zulke grote kavels kom je namelijk nog zelden tegen in nieuwbouwwijken of zijn vaak ver gelegen van de voorzieningen. 

Dit type jaren 70 woningen kom je vaker tegen in een ruime, groene en aangename omgeving waar je helemaal tot rust komt zoals dit project in het Limburgse Venray.

jaren 70 woning getransformeerd tot moderne villa
jaren 70 woning getransformeerd tot moderne villa

Transformatie

Zoals op de foto te zien is, was de jaren 70 woning in de basis erg degelijk gebouwd en werd het omringd door veel groen. De ruime opzet zorgde ervoor dat de oude woning kon worden omgetoverd tot een royale woning. Het team van Bob Romijnders Architectuur + Interieur  heeft bij het ontwerp goed gekeken naar welke bruikbare onderdelen er in het nieuwe ontwerp behouden konden blijven. Zo kon de bestaande constructie grotendeels intact blijven. Waar nodig werden nieuwe onderdelen toegevoegd. Op de plek van het bestaande dak is een nieuw volume ontworpen door het toevoegen van de lichte bouwmethode houtskeletbouw. Bij houtskeletbouw wordt de constructie van de woning (het skelet) volledig uit hout opgebouwd. De buitenzijde is geïsoleerd en afgewerkt met steenstrips, stucwerk en hout wat zorgt voor een warm accent. 

jaren 70 woning getransformeerd tot moderne villa
jaren 70 woning getransformeerd tot moderne villa

INDELING

Buiten is de transformatie van de moderne villa goed te zien. De voorzijde is redelijk gesloten wat zorgt voor privacy. Door een groot daklicht komt de woning geen daglicht te kort. Integendeel, het voorziet de hal op verrassende wijze van veel natuurlijk licht. Aan de achterkant is er juist gekozen voor veel glas wat weer zorgt voor veel openheid en verbinding met de waterrijke schaduwrijke tuin en de bosrijke omgeving.   

De achterkant van de jaren 70 woning is uitgebreid aan twee kanten. Aan de ene kant is een master bedroom geplaatst met uitzicht op de prachtig grote tuin. Aan de andere kant een eettafel die aan drie zijden wordt omringd door een glazen pui. Dit zorgt voor volop daglicht in de ruimte. De beleving van de tuin en de zwemvijver is door de glazen puien ook optimaal.

Overdekt Terras

Tussen de twee uitbouwen bevindt zich een mooi overdekt terras. Het terras is overdekt met een lamellendak wat bestaat uit kantelbare lamellen en met één druk op de knop te openen is. Dit zorgt overdag voor voldoende daglicht naar binnen in de richting van de keuken. Door het lamellendak is het in elk seizoen mogelijk om ten volle op het terras van de buitenlucht te genieten.

jaren 70 woning getransformeerd tot moderne villa
jaren 70 woning getransformeerd tot moderne villa

Wil je meer zien van Bob Romijnders Architectuur + Interieur?Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten!

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.