Lichtontwerp schuurwoning

LICHTONTWERP NIEUWBOUW SCHUURWONING

Lichtontwerp van een fantastisch mooie  schuurwoning met het licht in de spotlight. Deze schuurwoning is ontworpen door architect Jeroen Dingemans. Het bijzondere en originele lichtontwerp met zowel buiten als binnenverlichting is ontworpen door Hannie Verhoeven Lichtadvies. 

Naast dat verlichting de juiste plekken in een ruimte moet verlichten en functioneel moet zijn, draagt verlichting ook bij aan de sfeer in een ruimte. Dit blog is een inspiratiebron voor originele, praktische én sfeervolle verlichting. 

Nieuwbouw schuurwoning
Nieuwbouw schuurwoning

CONCEPT 

Vanwege de hoge glazen pui en de schuine betonnen plafonds, waar niet in gefreesd mocht worden, waren er weinig mogelijkheden om lichtpunten te creëren. Vandaar dat er gekozen is voor een adapterrail van 9 meter over de gehele lengte van de loopbrug.

nieuwbouwschuurwoning
Nieuwbouw schuurwoning

De zwarte adapterrail met spots past bij de industriële uitstraling en komt terug boven het aanrecht, waar ook geen andere mogelijkheden waren betreft de verlichting. Door gebruik te maken van deze adapterrail is er toch voldoende licht maar toch op een stijlvolle manier.

Nieuwbouw schuurwoning

INBOUWSPOTS

De schuurwoning is voorzien van horizontale met hout bekleedde plafonds. Om het 'lengte effect' te benadrukken zijn deze smalle inbouwspots van iGuzzini toegepast, de Laser Blade.

Nieuwbouw schuurwoning
Nieuwbouw schuurwonig

SFEER

Aan de wand bij de trap hangt een flinke uplighter om de nok uit te lichten, deze kun je ook dimmen wanneer je sfeer wilt creëren. De schuurwoning is verder aangevuld met hier en daar een sfeer/wandlamp waar dat wel mogelijk was. Het belangrijkste doel van sfeerverlichting is het geven van een mooi effect. Bij deze verlichting is het niet van belang dat ze een ruimte ook nog goed verlichten. Het gaat in de hoofdzaak om het creëren van sfeer.  In deze schuurwoning is gebruik gemaakt van sfeervolle wand verlichting maar ook een echte eyecatcher lamp. 

Nieuwbouw schuurwoning
Nieuwbouw schuurwoning

Wil je meer zien van Hannie Verhoeven? Bekijk hier haar OBLY profiel voor nog meer mooie projecten!   

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.