Ontwerp moderne schuurwoning

ARCHITECTUUR MODERNE SCHUURWONING

Moderne schuurwoning

Ontwerp schuurwoning 

Rieten dakbedekking, houten padoek gevelbekleding en aluminium puien in houten frame. 

Weer een bijzonder mooi project in de spotlight, ontworpen door Van Os architecten. Samen met Joep van Os laten we je aan de hand van inspirerende fotografie zien hoe zijn moderne schuurwoning ontwerp realiteit is geworden.  

Wensen nieuwbouw schuurwoning 

De woonwens was het ontwerpen van een vrijstaande moderne schuurwoning met een mooi wijds uitzicht op het grote kavel en de omliggende weilanden in het Brabantse Oosterhout.

Moderne schuurwoning

Concept nieuwbouw schuurwoning 

De nieuw gebouwde schuurwoning in Oosterhout is ontworpen als een langgevelboerderij. Dit type boerderijen bestaan al eeuwenlang en komen in het algemeen voor in de Belgische en Nederlandse Kempen, het noorden van Nederlands Limburg en de Belgische streken. Het is een rechthoekig boerderijtype waarbij vroeger het voorhuis, stal en schuur aan elkaar zijn gebouwd en alle deuren geplaatst zijn in de lange gevels. Hier kan je alles lezen over dit type boerderij. 

Ontwerpen volgens deze traditie gebeurd nog steeds en is zelfs bezig aan een ongekende opmars. Moderne schuurwoningen zijn heel populair op het moment, van heel simpel tot ware parels zoals dit ontwerp. Ook deze schuurwoning heeft weer een lang volume met zadeldak waar alle functies onder zijn verdeeld, zonder aan- en uitbouwen.

Moderne schuurwoning

De gevel van deze schuurwoning is ontworpen op een strak ritme van houten kolommen met liggers. Tussen de houten kolommen zijn grote glazen puien geplaatst voor een maximale lichtinval. Boven de houten liggers zit de houten padoek gevelbekleding. De padoek is onbehandeld op de gevel aangebracht. De eerste weken is het hout van nature nog rood, maar na enkele weken in weer en wind vergrijst de padoek naar haar natuurlijke grijstint.

Moderne schuurwoning

Aan de schuurwoning is geen aan- of uitbouw geplaatst maar is wel een grote veranda aan de westzijde die van de vloer tot aan de nok open is. Een heerlijke plek met een groots ruimtelijk gevoel.

Moderne schuurwoning

Via de open veranda loop je de ruime woonkamer in. Ook de woonkamer in deze schuurwoning is volledig open van de vloer tot aan de nok en geeft veel ruimte en lucht aan de woning. De woonkamer is aan 3 zijden voorzien van brede aluminium kozijnen en bieden een prachtig uitzicht op de omringende tuin en weilanden. De hoge bomen op het eigen kavel zorgen in de zomer voor natuurlijke zonwering.

Moderne schuurwoning

Door het plaatsen van een groot maatwerk interieur meubel met haard als roomdivider is een visuele scheiding gecreëerd tussen de woonkamer en luxe ruime woonkeuken. Aan beide zijden van de roomdivider loop en kijk je van woonkamer naar keuken en/of entree. Bovenop het meubel op de eerste verdieping bevindt zich een werkplek voor kantoor aan huis. Een aangename werkelijk plek om te werken vanwege het mooie uitzicht op de woonkamer en het weiland verderop.

Moderne schuurwoning

UITWERKING 

De keuken met ruim kookeiland heeft een royale kastenwand aan de keukenzijde van het interieur meubel. Al kokende aan het kookeiland heb je een schitterend breed uitzicht op weilanden verderop en de tuin. 

Moderne schuurwoning
Moderne schuurwoning
Moderne schuurwoning

Wil je meer zien van Van Os Architecten? Bekijk hier hun OBLY profiel voor nog meer mooie projecten!   

Fotografie: Joseph Briaire Photographers

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.