De leukste tuintrends van dit jaar

We vinden het bijna allemaal belangrijk om met de trends mee te gaan. Hierbij experimenteren we met de verschillende mogelijkheden en kijken we welke stijl het beste past. Maar wat zijn nou de trends van 2022? In dit artikel helpen we je graag een handje en weet jij binnen no-time hoe jij je tuin kan omtoveren tot de trendy tuin die je altijd al wilde hebben.

Back to nature

Houd je echt van een vakantiegevoel en het leven in de natuur? Dan is deze trend echt iets voor jou. Bij deze trend is het belangrijk dat je veel aan de slag gaat met groentinten. Denk dan niet alleen aan de verschillende soorten planten, maar ook aan de meubelen en accessoires die je kan plaatsen in de tuin. De saliegroene kleur werkt goed binnen deze trend samen met de groen-bruine kleuren. Om wat rust terug te brengen en te zorgen dat het niet té groen wordt, kun je er ook nog bruintinten aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan houtsoorten en bamboe.

De leukste tuintrends van dit jaar

Comfort

In deze tijd vinden we comfort heel belangrijk en dat is ook logisch. Je wilt tenslotte wel lekker kunnen zitten wanneer de zon schijnt, of je wilt gewoon even genieten van je mooie tuin. Het is daarom een aanrader om winkels te bezoeken wanneer je een nieuw tuinmeubel aanschaft. Zo kun je zien welke materialen er zijn gebruikt en of het meubel comfortabel is. Dit is lastiger wanneer je via een webshop het tuinmeubel besteld.

Ronde en organische vormen

We zien steeds meer ronde vormen terug. Dit is niet alleen binnen de tuintrends, maar dit zie je ook veel terugkomen in interieurs en accessoires. Denk hierbij aan de ronde kussentjes en de bijzettafeltjes met een unieke vorm. Hiermee maak je de tuin speelser en spannender om naar te kijken.

De leukste tuintrends van het jaar

Boho-stijl

Deze stijl staat al langer op het lijstje van de trends en dat zal ook nog even zo blijven. Het is een tijdloze en kleurrijke stijl met veel mogelijkheden. Denk hierbij aan de materialen en de accessoires. Het werkt goed om met verschillende soorten touw te werken of te werken met kleden. Ben je iets meer van de rustige beige tinten? Dan is deze stijl helaas niet voor jou gemaakt. Dit is dé stijl wanneer je graag de zomer sfeer terug wilt laten komen in je tuin. Ook hierbij werkt het goed om met planten te werken. Zo combineer je deze stijl gemakkelijk met Laurier .  

Nu kun jij met deze tips aan de slag om jouw tuin om te toveren tot de trendy tuin die je altijd al wilde hebben.