Verzorgingsproducten opruimen badkamer

Is het je wel eens opgevallen hoe ontzettend veel producten je moet opbergen in de badkamer? Van de simpele tandenborstel en shampoos tot make-up, een krultang en allerlei crèmes. Met zoveel verzorgingsproducten in één ruimte is het niet zo gek dat de badkamer er vaak rommelig uitziet. Gelukkig zijn er een aantal manieren om weer wat orde te brengen in de chaos. In dit artikel lees je tips en ideeën om alle verzorgingsproducten in de badkamer netjes op te ruimen.

Verzorgingsproducten netjes opruimen in de badkamer

Voorkeur voor gesloten opbergruimte

Eén van de beste tips voor een opgeruimde badkamer is om te kiezen voor gesloten opbergruimte. Geef de voorkeur aan dichte kasten in plaats van allerlei wandplanken of een open badkamerkast. Ook als de inhoud van deze opbergruimte dan nog niet zo netjes is, zie je hier op het eerste gezicht niets van. Handig!

Haakjes aan de muur als aanvulling

Als extra toevoeging kun je een aantal haakjes aan de muur maken. Hier kun je niet alleen handdoeken ophangen, maar ook een aantal verzorgingsproducten. Veel borstels hebben bijvoorbeeld een gat in het handvat waar je gemakkelijk een touwtje aan kunt maken. Hiermee kun je de borstel vervolgens aan een haakje hangen in plaats van op de (vaak overvolle) wastafel neerleggen.

Opbergen in groepjes en categorieën

Haal al jouw spullen uit de kasten en begin opnieuw met organiseren. Verdeel de producten in duidelijke groepjes. Maak eerst de scheiding tussen jouw spullen en die van je partner. Verdeel het daarna in logische categorieën. Leg alle make-up producten bij elkaar, maak een groepje met skincare, met medische producten en een verzameling van alle haarverzorgingsproducten. Vervolgens kun je het op een georganiseerde manier in je badkamerkast opbergen. Handige tip: bij veel luxe elektrische borstels, föhns, stijltangen en krultangen kun je een mooie opbergdoos kopen. De populaire Dyson AirWrap is bijvoorbeeld verkrijgbaar als set met een prachtige box. Zo kun je het altijd netjes en georganiseerd opbergen.

Verzorgingsproducten netjes opruimen in de badkamer

Gebruik van manden en bakjes

Maak bij het inrichten van je badkamerkast gebruik van manden, bakjes of speciale ladeverdelers. Hiermee kun je een duidelijke scheiding maken tussen alle categorieën. Voor kleine make-up producten en gezichtsverzorgingsproducten is dit een echte must. Wil je het helemaal slim aanpakken? Zet dan al jouw skincare producten zoals je favoriete serums en gezichtsreinigers alvast op de juiste volgorde. Dat maakt de routine nog een stukje eenvoudiger.

Verzorgingsproducten netjes opruimen in de badkamer

De hoogte van de badkamer benutten

Passen al jouw producten niet in een laag wastafelmeubel? Maak dan slim gebruik van de hoogte en schaf een smalle en hoge badkamerkast aan. Hier kun je verrassend veel spullen in kwijt, terwijl het relatief weinig ruimte in beslag neemt.