Kasten trends voor in huis

De interieurtrends veranderen ieder jaar. In dit blog vertellen wij jou over de kasten trends voor 2022. Hierbij vertellen wij in welke ruimtes de kasten onmisbaar zijn en hoe deze eruit zien. Ben jij toe aan een upgrade van jouw kasten? Lees dan snel verder om de nieuwste trends niet te missen.

kasten trends

Een woonkamer kan niet zonder trendy kasten

De kamer waar sowieso kasten staan is de woonkamer. Aangezien je hier een groot deel van je dag doorbrengt is het niet ongewoon dat je hier mooie trendy kasten wil hebben staan. Een trend van 2022 is het dressoir van mangohout. Deze heeft een robuuste uitstraling en past in ieder interieur.  

Naast een dressoir kun je ook een tv meubel in je woonkamer plaatsen. Wij zien veel houtsoorten terug in de trends van dit jaar. Naast mangohout is acaciahout namelijk ook zeer gewild. Natuurlijke materialen in combinatie met zachte kleuren zie je veel terug in de interieurs van dit jaar. Ook neutrale kleuren, zoals wit en beige, zijn populair in huis. 

Slaap in een ruimte waar alles opgeruimd is

Rust is een belangrijk onderdeel van je leven. Je slaapt beter wanneer een slaapkamer is opgeruimd. Kasten zijn hiervoor de ideale oplossing. In de slaapkamer komen we veel industriële nachtkastjes tegen. Hierin kun je de kleine troepjes naast je bed bewaren, zonder dat ze zichtbaar zijn.  

Naast deze robuuste stijl zien we ook veel zachte stoffen en kleuren naar voren komen. Ook deze kunnen een ruimte kalm maken. Een hoge witte kledingkast in de slaapkamer kan zeker deze rust geven en de ruimte mooi aankleden. Kies voor een meubel die goed past bij jouw stijl, maar kies voor houten accenten om met de trend van dit jaar mee te gaan.

kasten trends

Trendy kasten voor in de keuken

Kasten zijn onmisbaar in de keuken. Natuurlijk heb jij je keukenkastjes, maar die wil je niet ieder jaar vervangen. Kies daarom voor een trendy kast die je in de keuken kunt plaatsen. Hierbij kun jij denken aan een mooie wijnkast, waarbij jij de wijnflessen kunt displayen en je wijnglazen direct binnen handbereik zijn.  

Verder kun je ook kiezen voor een paar wandplanken. Deze kunnen ook als een soort kast dienen, je bergt namelijk andere dingen op. Deze planken zijn ook trendy op dit moment. Kies voor robuust hout met leren banden en je geeft je keuken direct een warme uitstraling. Door hier leuke accessoires op te plaatsen kun je ervoor zorgen dat je keuken niet alleen opgeruimd is, maar ook gezellig. 

kasten trends

De kasten trend van 2022

Nu je een beetje hebt kunnen lezen wat de trends zijn per ruimte hebben wij nog een aantal tips voor je! Een trendy item is altijd leuk om in huis te hebben. Vaak blijven interieur trends wel een aantal jaren aanwezig. Daarnaast is het ideaal dat de trend op dit moment voornamelijk veel natuurlijke materialen bevat of lichte, neutrale kleuren. Hierdoor kun jij je huis aankleden met accessoires. Dan creëer je eigenlijk een sfeervol modern interieur waarbij je kleur toevoegt in de accessoires.

Maak iedere ruimte compleet met de mooiste kasten. De trend van 2022 is leuk, maar kijk ook vooral naar je eigen smaak en wat in jouw huis past. Een trendy meubel kan nog zo leuk zijn, maar wanneer dit niet in je huis past kan het alsnog een miskoop worden. Maak je huis gezellig en warm door te kiezen voor meubels, trend of niet, die in je woning passen!