Houten jaloezieën

Houten jaloezieën. Het aanbod aan raamdecoratie is erg ruim, waardoor het soms lastig is om een keuze te maken. Ben je er eindelijk over uit dat het jaloezieën worden? Dan kun je je gaan richten op het volgende keuzemoment: het materiaal. Hoewel kunststof en aluminium jaloezieën nog steeds goede opties zijn, zijn momenteel de houten jaloezieën erg populair. Hieronder lees je waarom ook jij voor deze houten raambekleding zou moeten kiezen.

Houten jaloezieën

Stijlvolle uitstraling. Steeds meer mensen voegen natuurlijke materialen zoals hout toe aan het interieur. Hout heeft een rustgevende look, warme uitstraling en is toe te passen bij allerlei woonstijlen. Niet zo gek dat er vaker wordt gekozen voor houten jaloezieën! Deze vorm van raamdecoratie geeft ieder interieur een stijlvolle look. Of het nou gaat om een stoere woonkamer of een landelijke slaapkamer.

Houten jaloezieën

Diverse kleuropties Door de vele kleurmogelijkheden zijn houten jaloezieën erg veelzijdig. Spreekt de natuurlijke look van hout je wel aan, maar past een warme kleur niet zo mooi bij het interieur? Dan kun je kiezen voor een vergrijsde variant, stoere zwarte houten jaloezieën of witte houten lamellen met een frisse uitstraling. Tip: vraag van tevoren een paar kleurstalen aan. Dan kun je thuis kijken welke kleur of houttint het beste aansluit op jouw woning.


Op maat laten maken. Net zoals bij andere jaloezieën kun je houten jaloezieën op maat laten maken. Maatwerk raambekleding past perfect bij jouw ramen en kozijnen. Het is wel belangrijk om de jaloezieën op de juiste manier op te meten. Gebruik de richtlijnen van het desbetreffende merk of bedrijf waar je de jaloezieën koopt. Of laat de raamdecoratie inmeten door een professional.

Gemakkelijk in onderhoud. Jaloezieën zijn eenvoudiger stofvrij te houden dan gordijnen. Je maakt ze schoon met een stofdoekje of een plumeau. Er zijn zelfs speciale borstels verkrijgbaar om meerdere lamellen tegelijkertijd schoon te kunnen maken. 

Privacy en mooie lichtinval. Met jaloezieën regel je zelf de lichtinval en creëer je meer privacy in een handomdraai. In tegenstelling tot shutters kunnen jaloezieën ook als geheel worden opgetrokken. Zo kun je optimaal genieten van het daglicht. Wil je juist meer privacy en een knusse sfeer? Dan laat je de lamellen iets naar beneden wijzen. 

Soms geschikt voor de badkamer. In de badkamer wordt vaak gebruik gemaakt van kunststof jaloezieën met een houtlook. Deze hebben dezelfde warme uitstraling, maar zijn wel bestand tegen vocht. Toch kun je op Mijn Raamdecoratie.nl ook echte houten jaloezieën vinden die geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Namelijk jaloezieën van Abachi hout.