Zwarte details in je woning

Zwarte details in je woning

Door een paar zwarte elementen toe te voegen, geef je de woning direct een stoere uitstraling. Je bepaalt zelf hoe je het aanpakt. Ga je enkel voor kleine zwarte details of vind je het leuk om groots uit te pakken? In dit artikel lees je een aantal toffe ideeën. De zwarte meubelstukken of elementen zijn geschikt voor vrijwel iedere woonstijl. Of je nou houdt van een heel industrieel interieur of juist een luxe sfeer wil creëren. Scrol gauw verder en laat je inspireren!

Zwarte details in je woning

Luxe zwarte relaxstoelen. Als je een vrij lichte woonkamer hebt, is het mooi om een statement te maken met zwart. Dit kan bijvoorbeeld door een zwarte relaxstoel aan te schaffen. Dit staat prachtig voor een witte muur en op een lichte vloer (of een wit vloerkleed). Zeker in combinatie met hout heeft de kleur zwart een hele luxueuze uitstraling.

Zwarte details in je woning

Stoere zwarte kozijnen. Liever geen zwarte meubels? Dan kun je de woning zelf een stoere upgrade geven met zwarte kunststof kozijnen. Een zwarte stalen taatsdeur of industriële schuifdeur is ook een hele stijlvolle optie.

Mat zwarte deurkrukken. Een kleine verandering met een groots resultaat: vervang de huidige deurkrukken voor zwart binnendeurbeslag! Vooral de mat zwarte varianten van RVS zijn erg geliefd. De hal of overloop zal meteen veel stoerder ogen na deze mini make-over. Voor de badkamer of het toilet is er speciaal WC-deurbeslag verkrijgbaar die je op slot kunt draaien. Wil je ook de voordeur of achterdeur voorzien van stoere zwarte deurklinken? Kies dan wel voor veiligheidsbeslag dat voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zo houd je de inbrekers op een stijlvolle manier buiten de deur.

Zwarte details in je woning

Meubels met zwarte poten. Meubelstukken met zwarte poten zijn een subtieler alternatief voor volledig zwarte banken, stoelen of tafels. Het is hierdoor gemakkelijker aan te passen op jouw huidige woonstijl. Een salontafel met zwart onderstel en houten tafelblad oogt bijvoorbeeld landelijk en industrieel tegelijk.


Verlichting met zwarte armatuur of voet. Daarnaast zijn lampen met zwarte details een hele mooie toevoeging aan het interieur. Ga je voor een vloerlamp met zwarte lampenvoet, een tafellamp met zwarte lampenkap of voor hanglampen met zichtbare zwarte snoeren?


Zwarte keuken- of badkamerkranen. Geef jouw keuken of badkamer een trendy look door zwarte kranen toe te voegen. Er zijn zelfs zwarte regendouchesets verkrijgbaar om jouw inloopdouche nog stoerder te maken. 

Stijlvolle zwarte opbouwwaskom. Ook heel erg mooi: een zwarte opbouw wasbak in de badkamer of een zwarte spoelbak in de keuken. Gebruik hierbij wel het juiste schoonmaakmiddel zodat er geen vlekken ontstaan.