Details in de kijker in jouw keuken

Zet deze details in de kijker in jouw keuken. Keukens zijn in vele huizen een blikvanger. Het is tenslotte ook een ruimte waar je veel tijd in spendeert. Toch kan je je keuken toch nog extra opfleuren door een aantal details extra in de kijker te zetten. Volg mee om te ontdekken welke!

Keuken details

Opvallend servies. Om je keuken nog extra op te fleuren, kan je gebruik maken van opvallend servies. Ga dus eens voor iets anders dan je standaard witte borden en tassen. Denk aan servies in gekke kleuren en vormen. Zo kan je bijvoorbeeld bij een retro keuken voor kleurrijke bordjes gaan met bloemenpatronen. Zorg er wel steeds voor dat je in dezelfde stijl van je keuken blijft. Denk eraan: schoonheid zit in de details! Het servies kan je ook in glazen kasten tentoonstellen, of eventueel zelfs handgeverfde borden aan de muur hangen ter decoratie.

Keuken details

Kookboeken. Om je culinaire kennis weer te geven is het leuk om veel kookboeken te hebben in je keuken. Dit brengt leven in de ruimte en laat zien dat je bezig bent met koken. Deze kan je ofwel op je keukeneiland plaatsen, of ergens op een plank. De bedoeling is wel dat ze opvallen. Zo kunnen kookboeken een conversation starter zijn, voor als je bezoek hebt. Wat is jouw favoriete kookboek van het moment?

Verlichting Vaak wordt vergeten dat verlichting ook een grote rol speelt in de sfeer en ambiance van je ruimte. Zo is licht ook een vorm van kunst. Heb dus geen schrik om opvallende lichten te plaatsen als dit bij jouw keuken past. Bij een bohemian keukenstijl kan je bijvoorbeeld veel werken met kaarsen en lusters. Het is ook interessant om licht op andere kringen te zetten zodat je een onderscheid kan maken tussen bijvoorbeeld werkverlichting en sfeerverlichting. Denk aan een ledstrook onder je keukenkastje voor ‘s avonds en wand- en hanglampen overdag.

Keuken details

Kruidenplantjes. Niets dat meer kleur geeft in een ruimte dan enkele plantjes. Ben je graag bezig met koken? Dan is het ongetwijfeld een leuk idee om enkele kruidenplantjes te hebben in je keuken. Je kan kruidenplantjes gewoon aankopen in de supermarkt. Jammer genoeg gaan deze wel niet zo lang mee. Kies er daarom voor om zelf plantjes te kweken. Denk bijvoorbeeld aan munt of basilicum. Dit zijn geen moeilijke planten om te kweken, dus hier kan je je kruidentuintje eenvoudig mee starten.

Keuken details

Alles in dezelfde stijl. Tot slot is het ook aangenaam als al je keukengerei in hetzelfde thema is als je keukenstijl. Denk bijvoorbeeld aan neutrale, eenvoudige bakvormen bij een klassieke keuken, of bronzen, robuuste spatels bij een industriële keukenstijl. Als alles in je keuken in dezelfde stijl is, zal je merken dat de keuken meer uit het oog springt. Wij zijn alvast benieuwd naar hoe jouw keuken eruit ziet!