Stel een luxe ogend en comfortabel interieur samen voor ouderen

Stel een luxe ogend en comfortabel interieur samen voor ouderen

Bij het samenstellen van het interieur voor ouderen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid en comfort; kijk eens naar de verschillende soorten relaxzetels die online worden aangeboden. Ze zijn van hoge kwaliteit en bieden veel comfort. Het creëren van een levensloopbestendige woning is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit draagt bij aan de mogelijkheid voor senioren om zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen. De verhuizing naar een nieuwe omgeving, zoals een verzorgingshuis, is vaak behoorlijk spannend en brengt veel stress met zich mee. Daarbij heeft het invloed op het sociale leven van ouderen. Contacten die zij nu in de buurt hebben gaan mogelijk verloren.

Stel een luxe ogend en comfortabel interieur samen voor ouderen

Levensloopbestendig interieur voor senioren 

Naast de verschillende modellen relaxzetels die je aan het interieur van een woning voor ouderen toe kunt voegen, is het interessant om te kijken naar een moderne sta op zetel. Zoals de naam al doet vermoeden, ondersteunt een sta op zetel senioren op het moment dat zij uit de stoel op willen staan. Bij een klassieke fauteuil kan dit lastig zijn; een oudere zal eerst naar het puntje van de stoel moeten schuiven om bij de grond te kunnen komen. Een sta op zetel buigt iets naar voren, waardoor het opstaan uit de stoel makkelijker en daarmee comfortabeler wordt. Bij de aankoop van een sta op zetel heeft men keuze uit zowel een sta op zetel met een bekleding van stof, als met een bekleding van leer. Welke van beide materialen past het beste bij het interieur van de woning? 

Stel een luxe ogend en comfortabel interieur samen voor ouderen

Voorkom een groot aantal losse accessoires op de grond 

Er zijn meer factoren om rekening mee te houden bij het samenstellen van het interieur voor ouderen. Probeer het gebruik van verschillende losse elementen op de vloer van de woning bijvoorbeeld zo goed mogelijk te vermijden. Het gebruik van deze losse elementen maakt het onnodig moeilijk om met een rollator door de woning te bewegen op termijn. 

Mocht je het samenstellen van een nieuw interieur combineren met het vervangen van de vloer, dan loont het om te kiezen voor een type vloer dat geschikt is voor het gebruik van een rollator en daarnaast eenvoudig schoon kan worden gehouden. Voorbeelden van dergelijke vloeren zijn onder meer een PVC- en gietvloer. Het onderhouden van een vloerbedekking is lastiger; daarbij zorgt het voor weerstand bij het gebruik van een rollator. 

Tuinonderhoud: tips voor tuinklussen