Zo integreer je een (trap)lift vlot in je interieur

Zo integreer je een (trap)lift vlot in je interieur

Onze grootste wens als we wat ouder worden? Zo lang mogelijk in ons eigen huis blijven wonen. Alleen: zo eenvoudig is dat vaak niet. Het huis is niet afgestemd op je oudere leeftijd en een lichaam dat het wat moeilijker krijgt. Trappen blijken een belangrijke hindernis. Gelukkig hoeft een huis met trappen niet te betekenen dat je moet verhuizen. Er zijn heel wat mogelijkheden die je leven thuis aangenamer en vooral gemakkelijker maken. Denk maar aan een traplift of huislift. Die zijn heel eenvoudig te integreren in elk soort interieur. En wist je trouwens dat een lift in je huis niet alleen bij ouderen welkom is, maar in veel gevallen ook voor jongere gezinnen een oplossing kan zijn?

Zo integreer je een (trap)lift vlot in je interieur

Moderne look

Laten we beginnen met een misverstand weg te werken: niet iedereen die een traplift in zijn of haar woning overweegt, is van oudere leeftijd. Misschien heeft iemand in een jong gezin wel problemen met traplopen na een ongeval? Of misschien komt een van de grootouders bij een gezin wonen. Allemaal situaties waarin een traplift voor het nodige gemak kan zorgen. 

Gelukkig zijn er tegenwoordig meer dan genoeg opties om een traplift ook in een modern interieur te integreren. Zo hoef je al lang geen klassieke rechte trap meer te hebben, maar passen er ook trapliften op maat bij een wenteltrap, of zelfs bij een draaitrap. Wil je de trap ook nog gewoon kunnen gebruiken, dan is dat geen probleem. Trapliften zijn erg compact en laten genoeg ruimte over. Er zijn zelfs trapliften die speciaal ontworpen zijn voor erg nauwe trappen. Ook qua look en stijl moet je je geen zorgen maken: er is sowieso een model dat past bij de moderne inrichting van je woning. 

Zo integreer je een (trap)lift vlot in je interieur

Recht naar boven

Een alternatief voor de traplift is een professionele huislift. Hiervoor heb je natuurlijk wel wat meer ruimte nodig en idealiter houd je er rekening mee bij het (ver)bouwen van de woning. Maar wat een luxe! Wie al op jonge leeftijd een huislift integreert in een nieuwbouw, weet bijvoorbeeld zeker dat hij of zij een leven lang van de woning kan genieten. 

Maar ook als je bijvoorbeeld in een hoog, smal huis woont, is een huislift een welkome luxe. Denk bijvoorbeeld aan een statig herenhuis. Prachtig, maar wel héél veel trappen. Met een huislift maak je het leven net iets comfortabeler. Een volle wasmand drie verdiepingen naar boven sleuren? Dat hoef je dus niet meer te doen. En zo’n huislift past perfect  in een modern interieur. Het is strak, hoogtechnologisch en vaak een echte eyecatcher in huis. 

Zo integreer je een (trap)lift vlot in je interieur