Slaapkamer make over

Make-over van de slaapkamer

Om je slaapkamer om te toveren tot een ruimte waar het echt thuiskomen is, zijn er een aantal tips & tricks die jou hierbij kunnen helpen. Lees snel verder en maak van jouw slaapkamer een klein paradijsje. 

Slaapkamer make over

SLAAPKAMER Grondplan

Alles begint met de ruimte die je ter beschikking hebt. Om te kunnen starten met de inrichting, ga je best aan tafel zitten met een leeg grondplan om de ruimte opnieuw in te delen. Je kunt hier ‘old school’ aan de slag gaan door verschillende elementen te tekenen op schaal en deze handmatig te verschuiven op het blad. Te veel gedoe? Dan kun je vandaag ook online of via een app aan de slag gaan om je grondplan uit te tekenen. Houd bij de indeling geen rekening met waar het bed of je kleerkast vroeger stond. Laat je dus niet beïnvloeden door wat was, maar kijk naar hoe je het vandaag zou willen en wat het beste past in de ruimte.

Slaapkamer make over

SLAAPKAMER Klein of groot

Een kleine ruimte zal iets meer creativiteit vragen maar is geen onmogelijke klus. Blijf jezelf uitdagen om te zoeken naar oplossingen. Lijkt het alsof er geen plaats is voor een nachtkastje naast je bed? Dan zijn er talloze mogelijkheden om te kiezen voor een kleiner of zwevend model dat ruimtebesparend werkt.  

Uiteraard zal de grootte van de kamer bepalend zijn voor de afmeting van het bed. Kun je geen kingsize bed zetten? Geen probleem. Met de comfortabele matrassen van vandaag slaap je ook gewoon goed, al is je bed maar 140 cm breed. Het kan bijdragen tot een knusse sfeer in je slaapkamer zonder dat je moet inboeten op comfort.  

 Heb je een grote ruimte ter beschikking, dan kan het ook een uitdaging zijn om deze functioneel in te delen. Werken met een kleerkast die als divider dient, kan hierbij een optie zijn. Zo creëer je gemakkelijk een inloopdressing in je slaapkamer terwijl je tegelijkertijd de ruimte gezelliger maakt.

Slaapkamer make over

Spiegeltje aan de wand

Een slaapkamer is de plek waar je kledij vaak belandt wanneer je in bed kruipt. Voorzie dus zeker voldoende ruimte om je kleren op te hangen zoals verschillende muurhaken of een bank om je kledij op te leggen. Voorzie een decoratie spiegel met een ruim spiegelvlak, zodat je goed gekleed de deur uitgaat. Of kies voor een vrijstaande spiegel op een strategische plaats, dichtbij je kleerkast en commode met juwelen of horloges, zodat je jouw totale look meteen kunt aanschouwen.  

Geen plek voor een vrijstaande spiegel? Dan zijn er spiegels in allerlei vormen beschikbaar die je gewoon aan de muur kunt bevestigen. Je hoeft je ook niet te beperken tot één spiegel, want spiegels zorgen voor een optische verruiming van een ruimte. Zeker een goed idee dus!