Thuiswerken bureau

Zo richt je je bureau in voor optimale focus

Zeker nu thuiswerk bij velen meer en meer de norm is, wordt het bureau een belangrijke plek in huis. Wanneer je bureau goed georganiseerd en opgeruimd is, kan je je doorgaans veel beter concentreren en zal je minder snel afgeleid zijn. Met deze tips richt jij je bureau zo in, dat je je optimaal kan focussen op je werk. Laten we beginnen!

Thuiswerk bureau

Minimaliseer afleidingen

Om ervoor te zorgen dat je je goed kan focussen op je bureau, is het belangrijk om elke vorm van afleiding te minimaliseren. Verwijder daarom alle onnodige items van je bureau, zoals rommelige stapels papier, lege koffiekopjes en andere accessoires. Zorg dat er enkel essentiële zaken op je bureau staan zoals je computer, notitieblok en pennen. Opgeruimd staat netjes!

Thuiswerk bureau

Ergonomie is belangrijk

Het is van groot belang om aandacht te besteden aan de ergonomie van je bureau zodat je hier comfortabel kan zitten. Zorg ervoor dat je stoel goed zit en is afgesteld op je lichaamshouding. Houd er ook rekening mee dat je om de paar jaar best je bureaustoel kan vernieuwen. Plaats bovendien ook je toetsenbord en muis op de juiste hoogte, zodat je polsen in een neutrale positie blijven.

Thuiswerk bureau

Zorg voor een goede indeling

Wanneer je je bureau slim inricht, zal je productiviteit ook een pak groter worden. Zorg voor voldoende werkruimte en plaats je meest gebruikte items binnen handbereik. Je kan eventueel bureau-organizers, lades of opbergbakjes aanschaffen, om je spullen netjes te ordenen. Door alles een vaste plek te geven, vind je sneller wat je nodig hebt en blijf je gefocust. Een tip? Er bestaan ook hoekbureaus voor extra comfort, waarop je meer plaats hebt om al je kantoorspullen te organiseren binnen handbereik. 

Digitaliseer en organiseer je documenten

Om je bureau opgeruimd en georganiseerd te houden, is het slim om je documenten te digitaliseren en digitaal te organiseren. Doe je dat niet, dan ligt je bureau waarschijnlijk steeds vol met papieren en mappen. 

Gebruik een scanner om belangrijke papieren om te zetten in digitale bestanden en bewaar ze op je computer of in de cloud. Maak mappen en submappen aan om je digitale bestanden logisch te ordenen. Dit zal je ook helpen om documenten en bestanden sneller terug te vinden.