Tips om meer uit je terras te halen

Een tuin terras kan een hele fijne plek zijn. Helaas besteden veel mensen weinig aandacht aan hun terras, waardoor het terras niet optimaal benut wordt. Dat is erg zonde en daarom hebben we hier een aantal tips hoe je meer uit je terras kunt halen.

Tips om meer uit je terras te halen

Speel in op het weer

Een handige en permanente oplossing voor dit probleem is een overkapping voor het terras. Een terrasoverkapping kan met enkele aanpassingen als een fijne en beschutte plek dienen ten tijde van verschillende weersomstandigheden.


Zo is een terrasoverkapping niet alleen ideaal tijdens slecht weer maar kan de overkapping met een kleine aanpassing ook worden ingezet als zonwering. Zo ben je goed beschermt tegen de zonnestralen en kan je ook op een hete dag heerlijk genieten van je koele terras. Daarnaast is een parasol na het plaatsen van een terrasoverkapping overbodig, wat niet alleen zorgt voor minder problemen maar ook nog eens een mooier aanzicht biedt.

Tips om meer uit je terras te halen

Door een heater te plaatsen onder de terrasoverkapping kan je nu ook warm genieten van het voorjaarszonnetje. De heater zorgt ervoor dat je sneller geneigd bent buiten te zitten bij koudere temperaturen. Zorg voor een dekentje en geniet van het prille lente weer!

Tips om meer uit je terras te halen

Kleed je terras aan

Naast het plaatsen van een terrasoverkapping is het belangrijk dat je je terras gezellig aankleedt. Zet er een leuke lounge set of eettafel neer en kleed het aan met bloemen en planten in leuke potten. Hierdoor wordt je terras een fijne en knusse plek waar je graag wilt zitten. Zorg daarnaast voor leuke sfeerverlichting zodat het terras óók in de avonden sfeervol is.

Tips om meer uit je terras te halen

Extra opbergruimte

Door het plaatsen van een terrasoverkapping creëer je extra opbergruimte. Je tuinspullen en tuinmeubels staan droog onder de overkapping waardoor je ze nooit meer hoeft op te bergen. De tijden dat er te weinig ruimte is in de schuur door de parasol en tuin set zijn voorbij!