Nieuwe badkamermeubels uitzoeken

Het kiezen van de juiste badkamermeubels is erg belangrijk omdat het bepalend is voor de look en feel van de badkamer. Tijdens het kiezen is het belangrijk om zowel na te denken over de functionaliteit als de uitstraling van de meubels. We zetten hier de belangrijkste dingen om aan te denken voor jou op een rijtje.

Nieuwe badmeubels uitzoeken

Uitstraling

Het meubilair bepaalt de uitstraling en sfeer in de badkamer. Vaak worden eerst de badkamermeubels uitgekozen en daarna pas de kleur van de muren, de vloer en andere badkamer accessoires. De meubelstukken zorgen dus vaak voor een bepalend eindresultaat.


Nieuwe badmeubels uitzoeken

Functionaliteit

De meubels moeten er niet alleen mooi uitzien maar ook nog functioneel zijn. Doordat badkamers vaak niet al te groot zijn is het belangrijk om goed na de denken over het gebruik van de meubels zodat elke vierkante meter optimaal benut kan worden. De voorkeur gaat vaak uit naar een badkamermeubel met veel opbergruimte. Denk bijvoorbeeld aan een spiegelkast of een apothekerskast.

Nieuwe badmeubels uitzoeken

Materialen

Het is belangrijk om te spelen met verschillende materialen zonder dat de ruimte druk en chaotisch oogt. De afgelopen jaren is hout in een badkamer erg in trek ondanks dat er vaak wordt gedacht dat hout niet bestand is tegen het vocht. Dit is niet het geval en ze zijn zelfs uitstekend bestand tegen de vochtigheidsgraad in badkamers. Naast hout zijn er natuurlijk genoeg andere materialen die sfeer en luxe brengen in een badkamer. Denk bijvoorbeeld aan natuursteen of een ‘concrete look’.

Nieuwe badmeubels uitzoeken

Plaatsing

Naast de look van de badkamer meubels is plaatsing ook iets wat je in gedachten moet houden. Zwevende badkamer meubels zoals een wasbak of ligbad zorgen voor een moderne en ‘clean look’. De meubels worden aan de muur gemonteerd en steunen niet op de vloer. Het is dan ook erg makkelijk om op deze manier de badkamer schoon te houden.

Nieuwe badmeubels uitzoeken

Modern

Wil je een moderne uitstraling aan je badkamer geven, overweeg dan eens greeploze badkamermeubels. Doordat er geen handvatten aan zitten, oogt de badkamer groter, straalt je badkamer het rust uit, creëer je strakke lijnen en zijn de meubels makkelijker schoon te maken.