Nieuwbouwwoning inrichten

Als projectontwikkelaar ontwikkelt Land’s-Heeren al jaren diverse nieuwbouwprojecten. Volledige woonwijken waar allerlei verschillende woningtypes terug te vinden zijn, worden ontworpen en gerealiseerd. Maar als je eenmaal een nieuwbouwwoning in je bezit hebt, hoe dan verder? In samenwerking met woonplatform Wonen in de Regio geeft Land’s-Heeren je een aantal handige tips!

Nieuwbouwwoning inrichten

Begin bij het begin

Yes! Je hebt een nieuwbouwwoning, maar nu begint de keuzestress. Vrij snel na de aankoop moet je doorgeven hoe en waar je alle belangrijke elementen wil hebben. Denk hierbij aan de keuken, de indeling van de badkamer, slaapkamer verdeling etc. Wel zo fijn om je huiswerk dan al (deels) gedaan te hebben.

Nieuwbouwwoning inrichten
Nieuwbouwwoning inrichten

Zelf aan de slag

Een mogelijkheid is om zelf interieurinspiratie op te doen. Neem eens een kijkje op Pinterest, woonplatformen, magazines of zoek op Instagram naar leuke accounts die inspiratie delen. Op die manier kan je makkelijk bepalen wat je wel, maar ook niet mooi vindt. Wanneer je dan voor de keuzes staat over belangrijke, bepalende elementen van je woning (zoals de keuken bijvoorbeeld), weet je al een stuk beter welke richting je op wilt. Zo kan je veel gerichter keuzes maken en verdwijnt de keuzestress hopelijk een beetje!

Nieuwbouwwoning inrichten

Moeilijk keuzes maken

Heb je je interieurplaatjes paraat, maar vind je het lastig om de juiste vertaalslag te maken naar een concreet ontwerp? Dan is voor jou eventueel de oplossing om een interieurspecialist in te schakelen. Zij kunnen jou helpen met definiëren hoe alle elementen die jij mooi vindt, samengesmolten kunnen worden in één passend ontwerp. Bij een interieurspecialist kan je denken aan een interieurarchitect, maar er zijn tegenwoordig ook wat meer laagdrempelige mogelijkheden. Veel woonwinkels hebben de mogelijkheid dat er een stylist meekijkt naar de indeling van jouw woning.

Nieuwbouwwoning inrichten

Ga voor groot

Vooral de dames zullen zich hierin herkennen, woonaccessoires kopen voordat je überhaupt de indeling van de gehele woning weet. Absoluut geen schande om alvast iets van accessoires te kopen. Maar we adviseren om de kussentjes, kaarsenhouders en plaids toch even te bewaren voor een iets later stadium. Zo kan je je focussen op het grote geheel zonder afgeleid te worden door al die kleine, maar o-zo-leuke hebbedingetjes.

Nieuwbouwwoning inrichten