5 tips voor een succesvolle upgrade naar een luxueus interieur

5 tips voor een succesvolle upgrade naar een luxueus interieur

Het nodige gespaard om je interieur een upgrade te geven? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Grote liefhebber van luxe en elegantie? Dan houd je best rekening met enkele zaken. Kies bijvoorbeeld kwaliteit boven kwantiteit en gebruik veel spiegels in de inrichting. Nood aan meer inspiratie voor het creëren van je droominterieur? Volgende tips helpen je alvast op weg. 

1.  Goud- en zilveraccenten 

De eerste is er één die eenvoudig toe te passen is tijdens de renovatie, namelijk het integreren van goud- en zilveraccenten. Dit kan bijvoorbeeld in decoratieve elementen zoals fotolijsten, kandelaars en spiegels, al kunnen ze ook verwerkt zitten in de details van je meubels. De metalen voegen een vleugje luxe en glamour toe die de uitstraling zullen geven waarnaar jij op zoek bent. 

Upgrade naar een luxueus interieur

2. Open haard

Als de ruimte het toelaat, kan je overwegen om een open haard te integreren in je interieur. Dit verhoogt de gezelligheidsfactor meteen, en verwarmt de ruimte op een aangename manier. Bovendien creëert de haard het gevoel van luxe dat jij voor ogen hebt, en zal deze over enkele jaren nog steeds even stijlvol zijn. 

Upgrade naar een luxueus interieur

3. Opvallende kunstwerken

Ten derde kan je je eenvoudige decoratie vervangen door opvallende kunstwerken die meteen de aandacht trekken. Probeer hierin breder te denken dan enkel schilderijen. Zo kan je bijvoorbeeld een beeldhouwwerk, volledig in jouw stijl, in de spotlights zetten. De ogen van gasten zullen meteen hierop gericht zijn waardoor het een handig gesprekspunt vormt. Tot slot geeft het een persoonlijk accent aan je interieur, en het allerbelangrijkst: het draagt bij aan een gevoel van luxe. 

Upgrade naar een luxueus interieur

4. Accentmuur van natuursteen

Ten vierde kan de ruimte wellicht wel wat textuur gebruiken om deze visueel interessanter te maken. Dit kan door een accentmuur te implementeren van natuursteen zoals graniet of travertijn, die ook nog eens veel luxe uitstralen. Hiermee zelf aan de slag gaan? Dat kan zeker, maar zorg er dan voor dat je gereedschapskoffer gevuld is met de juiste zaken. Zo verloopt de renovatie op een vlotte manier. 

Upgrade naar een luxueus interieur

5. Juiste verlichting 

Tot slot draagt de verlichting veel bij aan de hoeveelheid luxe die je interieur uitstraalt. Investeer daarom in opvallende lampen die je eenvoudig zelf installeert met handig gereedschap van bijvoorbeeld Datona. De verlichting kan variëren van moderne kroonluchters tot wandlampen met unieke ontwerpen en dimbare LED-strips. Zolang ze maar passen bij de sfeer die je probeert te creëren en de ruimte goed te verlichten.