LED wall in huis en op kantoor: altijd een stijlvolle toevoeging

LED wall in huis en op kantoor: altijd een stijlvolle toevoeging

TV schermen worden steeds groter en ook de monitoren op kantoor groeien mee. Het is daarom geen verrassing dat zogenaamde LED walls zo populair zijn geworden. Een led wall is simpel gezegd een extra groot beeldscherm of videoscherm. Vanwege het grote formaat moet er aandacht worden geschonken aan het juiste montagesysteem. Het resultaat moet veilig en stijlvol zijn. Gelukkig zijn er diverse montageoplossingen voor LED walls. Lees verder om te ontdekken hoe je zo’n groot scherm kunt monteren in je woning en kunt toepassen op kantoor.

LED wall in huis en op kantoor

Vaste wandmontage in de woonkamer

Als je een hele ruime woonkamer hebt, breng je de kamer met een LED wall pas echt tot leven. Maak gebruik van een complete videowall interface kit die je monteert op de wand. Als je geen tv kijkt kun je het scherm gebruiken als een groot kunstwerk. Stel hiervoor een screensaver in die goed past bij de stijl van jouw interieur. Op deze manier maakt de grote LED wall altijd indruk op de omgeving.

LED wall in huis en op kantoor

LED wall als thuisbioscoop

Het is helemaal gaaf als je een aparte kamer in huis kunt omtoveren tot een thuisbioscoop. Met een LED wall kun je een gigantisch scherm creëren en een echte bioscoopervaring nabootsen. De wandmontage ziet er bovendien een stuk professioneler én stijlvoller uit dan een simpel projectiescherm. Extra tip: zorg ervoor dat ook de geluidskwaliteit optimaal is door een kwalitatief surround sound systeem aan te schaffen. Hiermee maak je de thuisbioscoop helemaal compleet.

Flexibel werken met elektrische trolley

Steeds meer kantoren en werkruimtes zijn flexibel opgezet. Dat betekent niet alleen dat de werktijden en kantoordagen variëren, maar ook dat de ruimtes op diverse manieren kunnen worden ingezet. Van een brainstorm of sollicitatie tot een uitgebreide lezing. Het is handig als de beeldschermen op kantoor net zo flexibel zijn. Gelukkig zijn er ook elektrisch verstelbare trolleys voor LED walls verkrijgbaar. Deze kun je door de wielen heel gemakkelijk verplaatsen naar een andere ruimte. Ook is de hoogte van de videowall eenvoudig te verstellen op de gewenste hoogte. Kabels werk je netjes weg in de behuizing van de trolley.

LED wall in huis en op kantoor

Indrukwekkende ontvangst op kantoor

De populaire videowall komt ook regelmatig voor in de ontvangstruimte van een bedrijf of kantoor. De grote schermen zorgen voor een indrukwekkende binnenkomst! Het is de ideale manier om promotiebeelden en campagnes te tonen aan klanten en medewerkers. Zou jij een LED wall willen monteren in je eigen woning of op kantoor?