Vakantiehuis aan zee

Vakantiehuis aan zee 

Een tweede verblijf aan zee is steeds populairder, en terecht! Het is een ideaal toevluchtsoord om in het weekend of tijdens de vakanties te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Of er letterlijk uit te waaien. Heb jij er ook een en wil je het graag verhuren? Dan denk je best goed na over de inrichting van het appartement of huisje: het moet gezellig zijn, maar toch ook tegen een stootje kunnen. Hieronder vind je enkele nuttige tips.

Vakantiehuis aan zee

Efficiënt 

Een vakantiehuisje of appartement aan zee is vaak niet zo heel erg groot. Daarom richt je het best zo efficiënt mogelijk in. Om geen plaats te verliezen, kan je bijvoorbeeld inbouwkasten op maat laten maken. In de slaapkamer zijn stapelbedden of opklapbare bedden een goed idee. Ideaal om zo veel mogelijk vrienden of familie uit te nodigen en mee te laten genieten van jullie verblijf aan zee. 

Stevige meubels 

Welke meubels zet je in je tweede verblijf? Dat is een moeilijke keuze! Enerzijds wil je natuurlijk dat het heel gezellig is, maar anderzijds wil je dat je meubels tegen een stootje kunnen. Daarom kies je best voor robuuste tafels en stoelen. Dat geeft de living meteen ook een hedendaagse, industriële look.   

Vakantiehuis aan zee

Lichte kleuren 

Wil je graag dat je appartement zon, zee en strand weerspiegelt? Vermijd dan om te veel donkere kleuren te gebruiken. Lichte kleuren maken de ruimte bovendien een pak groter. Kies voor lichte muurkleuren, een lichte kleur van tapijt en zoveel mogelijk houten elementen. Je kan bijvoorbeeld parket leggen of een houten salontafel kopen

Decoratie 

Het leuke aan een tweede woning is dat je ook die weer mag inrichten met persoonlijke spulletjes en leuke decoratie. Misschien vind je het wel leuk om net voor een volledig andere stijl dan je eerste woning te gaan? Of je nu graag de zee naar binnen wil brengen of eerder voor een volledig industriële inrichting kiest, het kan allemaal! Zolang je je er maar thuis voelt. 

Vakantiehuis aan zee

Huurmarkt   

Vooraleer je je huisje of appartementje op de huurmarkt zet, is het misschien een goed idee om na te denken over een aantal praktische zaken. Laat je iedereen toe en zet je je woning op Airbnb of Booking.com? Of kies je er voor om enkel ‘via via’ te verhuren? Bij het tweede zal je misschien minder gasten hebben, maar ben je wel (zo goed als) zeker dat de gasten de boel niet zullen afbreken. Maar aan jou de keuze natuurlijk!