Welke verzekeringen zijn noodzakelijk? Lees het hier!

Er zijn in Nederland heel veel verschillende soorten verzekeringen, waarbij veel mogelijk is. Echter, soms lijken de mogelijkheden zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het is wel degelijk mogelijk om te kiezen voor een pakket dat precies aansluit op jouw behoeften en wat jij nodig hebt. Daarbij moet je je goed verdiepen in de verzekeringen: wat ze inhouden, welke aanvullende opties er zijn en in hoeverre die voor jouw persoonlijke situatie van toepassing zijn. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste verzekeringen, en hun mogelijkheden.

Verzekeringen

Een woonverzekering

Woonverzekeringen bestaan uit een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Ben je eigenaar van het huis waar je woont, is een opstalverzekering verplicht. Deze verzekering dekt alles wat bij de woning hoort, dat wil zeggen het glas van de ramen, de dakpannen en eventueel de garage. Mocht je schade ondervinden aan het huis, bijvoorbeeld dakpannen die van het huis waaien in een storm, zal een opstalverzekering de kosten daarvoor dekken. 

Wellicht wil je het bij deze verzekering laten. Echter, omdat de woning zo’n centraal onderdeel van het leven is, is het verstandig om de verzekering aan te vullen met een inboedelverzekering. Een inboedelverzekering heeft betrekking op alles wat in het huis aanwezig is, zoals het meubilair en de elektronica. Wie denkt niets van al te grote waarde in huis te hebben en daarom geen inboedelverzekering nodig te hebben, verkijkt zich. Mocht je getroffen worden door een brand of een ernstige lekkage, zul je blij zijn als je niet alles helemaal op eigen kosten weer hoeft aan te schaffen.

Verzekeringen

Een aansprakelijkheidsverzekering

Schade zit in een klein hoekje. Een lekkage bij jou kan bij de buren het interieur beschadigen. De hond loopt langs de nieuwe e-bike van iemand, die daardoor ongelukkig omvalt en stuk gaat. Zo zijn er veel scenario’s denkbaar. De kosten kunnen in zulke gevallen snel oplopen. Daarom is het verstandig een aansprakelijkheidsverzekering bij Allianz Direct af te sluiten. Daarmee ben je verzekerd tegen schade die jij, je partner, je kind of je huisdier aanricht aan een ander en hun bezittingen. Je hebt daarbij wel de keuze uit een alleenstaande dekking of een gezinsdekking, zodat je het op je persoonlijke situatie kunt afstemmen.

Verzekeringen

Een autoverzekering

In het geval van een autoverzekering heb je veel keuzemogelijkheden. Welke verzekering het beste bij je past, is afhankelijk van hoe oud de auto is waarin je rijdt en in welke omgeving je de auto gebruikt, bijvoorbeeld een rustige landelijke omgeving of een drukke stedelijke omgeving met meer risico’s. Een WA verzekering is voor elke auto eigenaar verplicht. Deze verzekering dekt alleen de lichamelijke of materiële schade die jij bij een ander veroorzaakt. Voor een oudere auto kan dit voldoende zijn. Is je auto nog niet zo oud, kun je de verzekering aanvullen met Beperkt Casco. Daarmee ben je ook verzekerd tegen schade die ontstaat zonder dat jij daar invloed op hebt, bijvoorbeeld wanneer er tijdens een storm iets tegen je auto aanvliegt waardoor die beschadigd raakt. Is je auto nieuw of rij je voornamelijk in een druk stadsgebied, is de beste verzekering een All Risk. Dit is de meest volledige dekking.