4 handige tips voor het kopen van een vloerkleed

Het uitkiezen van het ideale vloerkleed kan voelen als een uitdaging. Maar met het juiste vloerkleed kun je jouw hele interieur een boost geven. In deze blog behandelen we vier cruciale tips die je helpen bij de aankoop van een vloerkleed. Zo ben je verzekerd van een aankoop waar je lange tijd plezier van zult hebben. Lees dus snel verder!

Kies je afmeting zorgvuldig

De grootte van het vloerkleed speelt een sleutelrol in hoe je ruimte uiteindelijk zal aanvoelen. Een kleed dat te klein is, kan een ruimte verdeeld laten ogen. Een te groot kleed kan de kamer juist domineren. Een algemene richtlijn is dat het kleed groot genoeg moet zijn om op zijn minst de voorpoten van het meubilair te ondersteunen. Voor eetruimtes geldt dat het kleed voldoende groot moet zijn, waardoor stoelen ook bij het naar achter schuiven nog steeds op het kleed blijven. Het is aan te raden om je ruimte van tevoren op te meten en deze afmetingen bij de hand te houden tijdens het winkelen.

Stem het af met je interieurstijl

Het design van het vloerkleed moet in harmonie zijn met de algehele inrichting van je interieur. Voor een modern interieur kunnen strakke lijnen en geometrische patronen een aanwinst zijn, terwijl traditionelere ruimtes kunnen profiteren van tijdloze kleuren. Denk na over de bestaande kleuren en thema's in je kamer en ga voor een vloerkleed dat deze accentueert of misschien juist wel contrasteert. Een vloerkleed kan dienen als een krachtig statement, vooral in een ruimte met een neutraal kleurenpalet.

Kies uit je favoriete materiaal

De keuze voor een specifiek materiaal is net zo belangrijk als het patroon van het vloerkleed. Elk materiaaltype komt met zijn eigen voordelen en onderhoudsinstructies. Wol staat bekend om zijn duurzaamheid, zachtheid en natuurlijke weerstand tegen vuil. Het nadeel? Dit materiaal kan wat prijziger zijn. Synthetische stoffen, zoals nylon of polyester, bieden een betaalbaar alternatief dat eenvoudig te onderhouden is en verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen. Toch voelen deze materialen niet zo zacht aan als wol. Bedenk daarom altijd eerst waar het vloerkleed zal komen te liggen en hoe intensief het gebruikt zal worden.

Houd rekening met het reinigen

Het onderhoud van vloerkleden kan variëren. Alvorens tot koop over te gaan, is het van belang om na te gaan hoeveel tijd je wilt besteden aan de schoonmaak. Vloerkleden met een hoge pool zijn heerlijk zacht, maar vergen meer onderhoud, terwijl kleden met een lage pool of geweven exemplaren over het algemeen gemakkelijker schoon te houden zijn. Een tip: Raadpleeg altijd het onderhoudsadvies van de fabrikant voordat je jouw keuze maakt.

Conclusie

Het vinden van het perfecte vloerkleed hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door aandacht te besteden aan formaat, stijl, materiaal en onderhoud kun je al een weloverwogen keuze maken. Een zorgvuldig uitgekozen vloerkleed kan een ruimte visueel verrijken, extra comfort bieden en zelfs dienen als een opvallend statement in jouw ruimte. Neem de tijd om diverse opties te beoordelen en kies iets dat echt past in jouw huis! Voor een uitgebreid en divers assortiment aan vloerkleden, kun je de website van Volero bezoeken. Zij hebben een groot assortiment voor lage prijzen!