Woonkamer trends van 2024

Woonkamer trends van 2024

De woonkamer is voor het merendeel van ons de plek waar we als we wakker zijn de meeste tijd spenderen. In dit artikel zullen we een kijkje nemen naar de woonkamer trends van 2024 en hoe je deze in je eigen interieur integreert.

OBLY

Terrazzo tegels

De eerste woonkamer trend van 2024 is terrazzo tegels. Dit zijn keramische tegels met een uniek patroon en textuur, geïnspireerd door traditionele terrazzo vloeren. Deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen zowel op de vloer als op de wand worden gebruikt. Ze brengen een stijlvolle en moderne uitstraling in de woonkamer. Bovendien zijn ze duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze een populaire keuze zullen worden in 2024 en zeker op je lijstje horen te staan.

OBLY

Duurzame materialen

Nu we het toch over trends hebben, kunnen we het belang van duurzaamheid echt niet negeren. In 2024 zijn we allemaal nóg bewuster van de spullen die we kiezen voor ons huis. We zien een toename in het gebruik van duurzame materialen zoals gerecycled glas, natuurlijk hout en biologisch katoen in de woonkamer. Het is niet alleen een keuze die goed voelt, maar het ziet er ook nog eens waanzinnig uit. Duurzame materialen geven een rustieke en warme sfeer die precies past bij het thuisgevoel dat we allemaal zoeken.

OBLY

Gemengde texturen

We willen allemaal dat ons huis er niet alleen top uitziet, maar dat het ook aanvoelt als een echte thuis. Het mixen van texturen is jouw geheime wapen om dit voor elkaar te krijgen. Denk dan aan een fluweelzachte bank gecombineerd met een grof gebreide deken en wat linnen kussens. Het is de kunst van het balanceren tussen glad en ruw of glanzend en mat om een woonkamer te creëren die niet alleen mooi is voor het oog, maar ook uitnodigt om echt in te leven.

Technologie in de woonkamer

In het tijdperk waarin we leven, is technologie niet meer weg te denken uit de woonkamer. Je wilt jouw plekje wel hip en handig houden, toch? In 2024 zijn snufjes zoals slimme lampen die je met je stem of smartphone bedient helemaal in. Denk ook eens aan draadloze oplaadpads die in je bijzettafel zijn geïntegreerd zodat je nooit meer naar een vrij stopcontact hoeft te zoeken als je op de bank ploft. Zet die tech-trends maar bovenaan jouw lijstje voor het nieuwe jaar!

Opvallende verlichting

Licht doet zoveel meer dan je alleen helpen om niet tegen de meubels aan te lopen. Het creëert sfeer, geeft karakter aan je kamer en heeft zelfs invloed op je humeur. Dus waarom zou je voor standaardverlichting kiezen als je ook met een opvallende lamp een statement kunt maken? Denk bijvoorbeeld aan een industriële hanglamp boven de eettafel of een vintage vloerlamp die eigenlijk bijna een kunstwerk is.