Ontdek de mogelijkheden van een platdakraam

Ontdek de mogelijkheden van een platdakraam

Omdat steeds meer mensen de behoefte hebben aan extra daglicht in huis, worden platdakramen alsmaar populairder. Het zijn eigentijdse en functionele toevoegingen aan de woning, waardoor er een overvloed aan natuurlijk licht naar binnen wordt gebracht. In dit artikel gaan we dieper in op de drie verschillende soorten platdakramen. Namelijk de twee variaties van een lessenaarsdak en een zadeldak.

Mogelijkheden van een platdakraam

Wat is een platdakraam en wat zijn de voordelen?

Een platdakraam is een stijlvolle lichtoplossing die speciaal is ontworpen voor platte daken. Het bestaat uit één of meerdere glazen ramen die daglicht naar binnen laten stromen, maar niets afdoen van de architectuur van de woning. Het is juist een hele moderne toevoeging! Door het extra licht oogt de ruimte niet alleen lichter, maar voelt het ook veel luxer en ruimtelijker aan. Een ander voordeel is dat platdakramen verkrijgbaar zijn in diverse soorten en formaten. Kijk bijvoorbeeld naar het ruime aanbod van Luxlight. Ook is het mogelijk om te kiezen voor hoogwaardig isolatieglas, waardoor niet alle gestookte warmte verloren gaat via de ramen in de winter.

Mogelijkheden van een platdakraam

Lessenaarsdak tegen de muur

Het lessenaarsdak tegen de muur (LDM) is een populaire keuze om meer daglicht te brengen in een aanbouw. Je laat het platdakraam namelijk tegen de bestaande buitenmuur aan plaatsen. Het hellende glazen oppervlak zorgt voor een prachtige lichtinval die diep in de woning reikt.

Mogelijkheden van een platdakraam

Lessenaarsdak vrijstaand

Een vrijstaand lessenaarsdak (LDV) is hetzelfde als de eerder genoemde variant, behalve dat het niet tegen een muur wordt geplaatst. Het plakdakraam komt vrijstaand op je dak. Hierdoor kun je het vrij plaatsen op iedere gewenste plek. Ideaal voor een grote aanbouw, een bijgebouw of bestaande woning met een plat dak.

Zadeldak

Het derde type bootst de vorm van een klassiek zadeldak na, waarbij twee of meerdere hellende glazen oppervlakken samenkomen in een nok. Dit zorgt niet alleen voor een prachtige symmetrische look, maar ook voor een optimale lichtinval. Voor nóg meer daglicht kun je ervoor kiezen om ook de zijkanten van het zadeldak te laten uitvoeren in glas. Hierdoor komt er op ieder moment van de dag een overvloed aan natuurlijk licht binnen. Het creëert bijna een naadloze verbinding tussen binnen en buiten. Welk type platdakraam je ook kiest, het is zonder enige twijfel een luxe toevoeging aan jouw woning of bijgebouw. Natuurlijk licht heeft een positief effect op de sfeer en op je humeur. Als je nog twijfelt welk type het beste past bij jouw situatie, raden we aan om je te laten adviseren door een specialist.