Industrieel wonen in een oude fabriekshal

B-TOO Interieurarchitecten   

Deze OBLY tour kijken we binnen bij een fantastisch loft op de begane grond. Industrieel wonen in een oude fabriekshal onder de rook van Eindhoven.   

Dacht je dat wonen met een grootstedelijk gevoel alleen in de grootste steden ter aarde mogelijk is? Niets is minder waar. Dat blijkt eens te meer met dit fantastische project van ontwerpbureau B-TOO uit Eindhoven.

Bewoners: Een stel van begin 30 uit Brabant.    

Woonwensen: De fabriekshal is een oude werkplaats van Philips in Valkenswaard. Hier werden in vroegere tijden de gloeilampen in elkaar gedraaid. De hal is verkaveld en met wanden is de ruimte verdeeld. Het werd casco opgeleverd dus de bewoners waren geheel vrij in de verdere indeling en afwerking. De woonwens was een loft met industriële uitstraling. B-TOO zei volmondig JA!

industrieel wonen in een oude fabriekshal

Wat een stoere doorkijk. Een loft op de begane grond dus met voor- en achtertuin. Door de casco oplevering was alles nog mogelijk. De vide waar de badkamer, werkplek en slaapkamer gevestigd zijn, brengt op een ruimtelijke manier inhoud aan de hoogte van de ruimte.

Een goede industriële look door het gebruik van beton, roest, staal en de toepassing van grote raampartijen. De trap en de relingen zijn geheel van blauwstaal wat de de stoere en ruige uitstraling van de ruimte in al zijn pracht nog meer versterkt.    

Blauwstaal heeft weinig afwerking nodig met zijn blauwige antraciet kleur. Het gaat goed samen met beton en hout. De contrasten van deze rauwe pure materialen versterken elkaar in dit huis omdat ze in het samengaan elkaar aanvullen en als het ware verwarmen.

industrieel wonen in een oude fabriekshal

De hout gestookte hanghaard van FOCUS is zo sterk in zijn vormgeving dat er je verder niks bij nodig hebt. Een tijdloze stijlicoon die de zithoek tot een warm geheel gemaakt in de open ruimte.  Voor de verlichting zijn oude fabriekslampen gekozen die ad random in de ruimte hangen.

industrieel wonen in een oude fabriekshal
industrieel wonen in een oude fabriekshal

Strak beton op de vloer en onbewerkt als plafond. Grote stalen openslaande deuren bij de entree van hal naar woongedeelte. De ingebouwde ruimtes zijn afgewerkt met hout van oude kisten van pakhuizen door Wonderwall Studios. Alle materialen passen in het grote geheel van dit huis in een oude fabriekshal. 

industrieel wonen in een oude fabriekshal

Bij binnenkomst word je begroet door een woonkeuken die je meteen uitnodigt om plaats te nemen aan de bar.    

Het deurbeslag van het toilet op het hout, de industriële keukenlampen aan het plafond. De ophangsystemen en het warme contrast van hout, staal, grijs beton en de kleur wit. B-TOO kijkt verder en weet je tot in de kleinste details te verrassen.

industrieel wonen in een oude fabriekshal

De trap van blauwstaal leid je met een weids uitzicht naar de vide. Vanuit de living heb je vrij uitzicht op de werkplek boven en de badkamer. Bijzonder is de glazen doorkijk vanuit het bad. Voyeur in eigen huis of privé met de lamellen dicht. Het bad is ook gewoon te mooi om achter gesloten muren te verstoppen. Hoe langer je kijkt, hoe vrijer dit voelt. Wat een heerlijk (t)huis.

industrieel wonen in een oude fabriekshal

De vide biedt ruimte aan een mooie thuis werkplek. De badkamer is van buiten ook afgewerkt met de planken van oude kisten uit pakhuizen door Wonderwall Studios. Zo is het een mooie eenheid met de leefruimte beneden waar je vanaf de vide vrij zicht op hebt. 

industrieel wonen in een oude fabriekshal
industrieel wonen in een oude fabriekshal

Wat een badkamer. Rust, ruimte, strak en warm tegelijk. De lamellen bij het raam geven privacy in bad. 

industrieel wonen in een oude fabriekshal

In de badkamer zijn tegels van Resin gebruikt met een fantastische industriële print. Oude industrie herleeft als het ware in dit eigentijdse tegelwerk. De subtiele doorkijk naar beneden door het raam maakt deze badkamer helemaal tot een eyecatcher.

industrieel wonen in een oude fabriekshal

Nog een laatste blik op dit meer dan geslaagde project. De houten afwerking  loopt van beneden naar boven door over het plafond van beton. Wat een mooi contrast.   

Op deze foto zie je ook de speelse verspringing van de 2 ingebouwde 'blokken' boven elkaar. Alleen al door het gebruik van de juiste materialen in de juiste verhouding heeft deze woning niet veel meer nodig.     

Geen doorsnee verhaal. Ontwerp bureau B-TOO maakt oorspronkelijke en sprankelende ontwerpen voor nieuw- en verbouwplannen. Voor particulieren en business. Vol bezieling en on top of design en vormgeving. 

B-TOO, OBLY professional met bezieling, passie en humor. De juiste vormen, passende materialen en een persoonlijke sfeer. Zij maken jouw (ver)bouwplannen bijzonder! Bekijk meer fantastische projecten op hun OBLY-pagina .   

Wonderwall Studios is een creative studio die houten panelen voor allerlei oppervlakten ontwerpt met teruggewonnen hout. Ook op hun OBLY-pagina staan veel inspirerende projecten.

Zelf enthousiast geworden over dit project? Neem dan een kijkje op de website.       

 Wil je graag meer projecten bekijken? Bezoek dan hier hun OBLY profiel.