Metamorfose jaren '20 woonhuis

B-TOO

Interieurarchitecten   

B-TOO is een ontwerpbureau dat met veel vakkennis sprankelende architectuur en interieurontwerpen verzorgd. Voor zowel bedrijven als particulieren maken zij de mooiste en meest bijzondere ontwerpen. Ze werken met humor, inlevingsvermogen en volop bezieling. Door deze dingen te combineren zijn zij experts geworden als het gaat om design en vormgeving. Ze verkopen niet gewoon interieurs, ze plaatsen ontwerpen waar de mensen zich thuis voelen. Altijd zorgen zij ervoor dat de wensen en ideeën van een klant gehoord worden. Dit in combinatie met advies en de juiste mix van passie, plezier en perfectie zorgt iedere keer voor een enorm geslaagd project. 

Deze woning in Eindhoven uit de jaren 20 was zeker niet meer up-to-date. De verouderde woning moest compleet gerenoveerd worden door het achterstallig onderhoud dat zo’n 60 jaar bedroeg. Er waren twee wensen van de bewoners, het kenmerkende karakter moest intact blijven, maar de toevoegingen middels de verbouwing moesten transparant en modern zijn en hierdoor vol met spannende contrasten zitten.

 B-TOO is verantwoordelijk geweest voor de verbouwing en uitbreiding van deze woning. Ze hebben de gehele woning aangepakt met in iedere ruimte een ware eye-catcher. Er is gebruik gemaakt van industriële materialen zoals staal en beton, maar ook van klassieke elementen zoals de raamkozijnen. We nemen je graag mee door de woning.

metamorfose jaren '20 woonhuis

Er zijn een aantal dingen die opvallen in deze grote living. De stoere betonvloer, de stalen ramen en zwarte klassieke kozijnen en de inrichting. De betonvloer loopt over de gehele begane grond van deze woning. De vloer loopt zelfs door in de garage en het terras, iets wat je op de laatste foto’s van deze blogpost goed kunt zien. Er is gekozen om veel gebruik te maken van contrasten. De klassieke zwarte kozijnen zijn zwart geverfd, voor een stoere look. De combinatie van de stoere betonvloer met de strakke wit gestucte muren met hoge dikke plinten, die weer klassiek zijn, is weer een voorbeeld van dit contrast. De deur is van zwart staal met glas, wat erg populair is op dit moment. In dit huis zijn veel zwarte stalen en aluminium deuren en puien te vinden. Iets wat nu erg populair is en overal te zien is. B-TOO heeft deze woning 7 jaar geleden ontworpen, dit laat zien dat ze erg op hun tijd vooruit liepen. De bewoners hebben een hedendaagse renovatie gekregen met een design dat nu bijzonder populair is. 

Wat ook opvalt is de enorme haard. Er is gekozen om de ruimte in twee delen te verdelen door middel van deze roomdivider haard. De haard is een soort van omgekeerde ensuite, je kunt er aan de twee zijkanten langslopen. De haard is gemaakt van cortenstaal, dit is een staal met een roest-achtige look. Dit staal wordt niet heet, waardoor het enorm veilig en praktisch is voor deze doorkijkhaard. Het vuur, gescheiden met glas, is aan beiden zijden van de leefruimtes te zien. Ook erg praktisch is dat aan de zijkant van dit haardmeubel ruimte is voor het hout. Er is in deze woning goed nagedacht over opbergruimte, er zijn overal manieren bedacht om onopvallende opbergruimtes te creëren. Ook in de badkamer en garage zijn hier een voorbeeld van, dit vertellen we je in een stukje hieronder.

metamorfose jaren '20 woonhuis
metamorfose jaren '20 woonhuis
metamorfose jaren '20 woonhuis
metamorfose jaren '20 woonhuis

Ook in de keuken ligt de stoere betonvloer. Daarom is er gekozen om de grote kastenwand in hoogglans wit uit te voeren. In de wand bevindt zich alle benodigde apparatuur en opbergruimte. De witte glanzende wand biedt contrast met het klassieke, zwart geschilderde kozijn. Wat enorm opvalt in deze keuken is het enorme keukeneiland. Dit eiland staat solidair in het midden van de keuken, waardoor het extra opvalt. Er is gebruik gemaakt van RVS voor alle apparatuur en ook voor het keukenblad. Het keukenblad is 4 mm dik, dit is praktisch en mooi zodat de houten fineer platen extra tot hun recht komen. In deze keuken  is er een  I-Cooking systeem van ABK Innovent.  In het plafond zit de afzuigkap (de Neerim) verwerkt, zodat deze geen onnodige ruimte in beslag neemt. De afzuigkap en het keukenblad zijn tevens van ABK Innovent.

metamorfose jaren '20 woonhuis
metamorfose jaren '20 woonhuis
metamorfose jaren '20 woonhuis
metamorfose jaren '20 woonhuis
metamorfose jaren '20 woonhuis

Deze prachtige lichte badkamer heeft ook een renovatie ondergaan. Erg mooi zijn de twee losstaande badkamer meubels, het bad en de wastafel. Beiden zijn deze van het merk Jee-O. Perfect bij het opvallende losstaande wastafel meubel is gekozen voor een Starck badkamerkraan. Deze strakke herkenbare vorm staat mooi bij de meubels en geeft het een prachtig detail mee. De terazzo vloer was bestaand, deze is alleen voor de doucheruimte extra aangebracht. De douche is zwart gemaakt, met een glazen wand voor het transparante. Ook in deze ruimte is het contrast van modern en klassiek goed te zien. De vensterbanken zijn extra diep. Dit zijn niet alleen maar vensterbanken, dit zijn kasten. Hier kunnen alle badkamer items in worden opgeborgen, zodat de ruimte er altijd opgeruimd uitziet. 

Een leuk detail is de ingelijste krant. Deze krant dateert uit 1929 en is tijdens de verbouwing gevonden. Een bijzondere oude eye-catcher in deze modern uitziende badkamer.

metamorfose jaren '20 woonhuis
metamorfose jaren '20 woonhuis
metamorfose jaren '20 woonhuis

Zoals al eerder verteld loop de betonvloer geheel door op de begane grond. Deze is doorgetrokken tot het terras, waardoor binnen en buiten echt een geheel vormen. Aan de buitenzijde van de woning zijn er enorme zwarte aluminium puien met glas aangebracht. Dit transparante aspect vinden de bewoners erg belangrijk en dit brengt ook de tuin met het terras en de garage samen. 

Ook de hoek van de garage heeft een zwarte glazen pui gekregen. Op deze manier is de mooie Mercedes van de bewoner goed te zien en zal de garage nooit een rommelig hok worden, zoals in vele woningen. Achter het schilderij van de roos is een kast verwerkt. Ook weer een verrassende manier van opbergruimte verwerken. 

Er zijn buiten twee zithoeken te vinden, een naast de eetkamer en een bij de garage. Door de  stalen verzinkte balk vanaf de garage door te trekken naar de zithoek buiten wordt er een aparte hoek gecreëerd. Door dit volume door te trekken wordt het echt bij de woning betrokken en zorgt het voor een eenheid van binnen en buiten.

metamorfose jaren '20 woonhuis
metamorfose jaren '20 woonhuis
metamorfose jaren '20 woonhuis

B-TOO is een ontwerpbureau dat met gevoel voor humor, inlevingsvermogen en volop bezieling de kunst van design en vormgeving verstaan.  Dit bureau maakt oorspronkelijke en sprankelende ontwerpen.