Renovatie oude fabriek


RENOVATIE OUDE ZEEPFABRIEK

Een oude zeepfabriek uit het einde van de 19e eeuw heeft een complete metamorfose ondergaan. Aan het team van D11 architecten de eer om in de oude fabriek een super toffe woning te realiseren. Bijzonder stijlvol door de combinatie van de oude elementen te combineren met moderne zoals bijvoorbeeld de stalen trap. D11 Architecten is een van de specialisten in Nederland op het gebied van renovatie, transformatie en restauratie van cultureel erfgoed.  

DE ZEEPFABRIEK BOUSQUET

EEN LAAT NEGENTIENDE-EEUWS FABRIEKSGEBOUW IN DELFT wat EIND 20E EEUW is GESLOTEN.

Renovatie oude fabriek

In 2004 werd het bijzondere fabriekscomplex tot diverse wooneenheden omgebouwd.  Dit resulteerde mede in een woning die op de begane grond nagenoeg geen daglicht had. Dit maakte het wonen een stuk minder aangenaam en was om deze reden als bedrijfsruimte ingericht door de vorige gebruiker. Precies deze bijzondere begane grond met een geweldige 18e eeuws balkenlaag nodigde uit om daar het woongedeelte te creëren.   

renovatie jaren 70
Renovatie oude fabriek

De woning heeft een heerlijk ruim dakterras waar je eerder alleen toegang tot had via de slaapkamers op de eerste verdieping. Door te luisteren naar de wensen en te overleggen met de klant heeft D11 architecten een plan gemaakt om toegang tot de buitenruimte te creëren zonder daarbij door de slaapkamer te hoeven lopen en meer daglicht te creëren in de woonruimte.

renovatie jaren 70

Met een eenvoudige ingreep werd zowel de verbinding met het dakterras als daglicht gevonden. Er ontstond ruimte voor een vide door op de verdieping uit te bouwen. In deze vide heeft D11 Architecten een lichte trap geplaatst die van twee zijden toegankelijk is. Hij splitst subtiel de woonkamer en de klassieke leef keuken. In een goede samenwerking met de afdeling erfgoed van de gemeente Delft is deze bijzondere ingreep tot stand gekomen. 

Renovatie oude fabriek
Renovatie oude fabriek
renovatie jaren 70

Wil je meer zien van D11 Architecten? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten.


Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.