Stalen deuren als roomdivider

Van meer gesloten indelingen en verschillende ruimtes, zoals bijvoorbeeld een aparte keuken en woonkamer, kiezen we nu steeds vaker voor grotere open ruimtes. Meer openheid waarin de verschillende woonfuncties samenkomen. Hoe behoud je nu toch dat ruimtelijke gevoel en creëer je aan de andere kant een gevoel van rust en privacy?   

Een van de oplossingen is een wandkast met stalen deuren als roomdivider

Roomdividers zie je tegenwoordig in allerlei variaties. Eerder hebben we een blog geschreven over haarden als roomdivider.  

Hier kan je dit blog lezen. Een andere optie is kiezen voor stalen deuren als roomdivider.

eikenhouten pergola

Ook in dit project is gekozen voor stalen deuren als roomdivider. De bewoner is zelf werkzaam binnen de interieurbouw en heeft samen met het Nederlandse merk Skygate deze roomdivider met stalen taatsdeuren gerealiseerd. Voor deze woning is gekozen voor niet alleen de stalen deuren maar een combinatie van een wandkast met stalen deuren

In meer klassieke huizen zoals jaren ‘30 woningen zag je deze combinatie vaak terug in de vorm van de bekende kamers en suite met de schuifdeuren. Voor deze nieuwbouwwoning is gekozen voor een meer moderne variant op de en suite.

eikenhouten pergola
eikenhouten pergola

Roomdivider

Het concept van een roomdivider is al jaren populair, maar ze zijn niet altijd zo multifunctioneel als deze. De roomdivider met stalen deuren in combinatie met de wandkasten in dit project is dat zeker wel. Deze stijlvolle roomdivider verdeelt de twee ruimtes compleet zonder al te veel ruimte in te nemen. Door de grote ruimtes in deze woning te verdelen wordt het geheel veel knusser en gezelliger. Maar ook in kleine ruimtes past een roomdivider met stalen deuren perfect door het gebruik van glas en de weinige ruimte die het inneemt. De stalen binnendeuren in combinatie met de tegelvloer geven deze woning een chique uitstraling maar kunnen in een andere woning juist weer heel stoer of industrieel zijn. 

In deze woning worden de keuken met eetkamer en de zitruimte door de roomdivider van elkaar gescheiden, zonder dat de ruimtes compleet afgesloten zijn van elkaar. Door het gebruik van het glas in de stalen deuren is de openheid behouden. De ruimtes hebben een eigen functie en privacy maar de doorkijk en zichtlijnen door het huis blijven. Zo is er ook geen verlies van daglicht en zal de woning optisch groter aanvoelen. De stalen deuren bieden ook een perfecte oplossing voor geluiden en lawaai en eventuele geuren uit de keuken.

eikenhouten pergola

Wandkast/opbergruimte

De stalen taatsdeuren worden in dit project  perfect gecombineerd met de goed ontworpen (op maat gemaakte) wandkast. Door het gebruik van zwart in het staal en zwart in het hout wordt het een mooi geheel wat naast mooi ook praktisch is. Opbergruimte kan je in een woning nooit teveel hebben. Deze wandkast biedt niet alleen ruimte om in de gesloten kasten aan de onderzijde allerlei dingen op te bergen, maar in het open en verlichte kast gedeelte zie je de mooiste en meest dierbare items. Zo is deze roomdivider met stalen deuren niet alleen een echte eyecatcher door het mooie design, maar ook een stukje persoonlijk. Ook kan de kast natuurlijk steeds opnieuw ingericht worden, wat betekent dat het altijd bij de gewenste sfeer en het interieur past.

eikenhouten pergola

Zwarte stalen binnendeur

Staal is niet alleen populair in industriële interieurs, maar past in veel woningen. Daarom is de stalen taatsdeur ook een goede keuze voor deze roomdivider.  Er is gebruik gemaakt van zwarte dubbele taatsdeuren die aan twee kanten kunnen worden geopend en gesloten wat een groot voordeel is. Ook sluit een taatsdeur stilletjes en automatisch als deze dichtbij het middengedeelte is. De deur zal nooit zomaar met een knal dichtklappen, maar kan ook anderzijds wel prima open staan. 

Skygate roomdividers

De stalen deuren van Skygate worden in vaste hoogte en breedtematen geproduceerd. De deuren zijn verkrijgbaar in 3 vaste hoogtes: 2315 mm – 2578 mm en 3000 mm. Hierdoor zijn de deuren erg goed toe te passen in renovatieprojecten en in nieuwbouwwoningen. Doordat de afmetingen standaard zijn, scheelt dit erg veel in de productiekosten. Wat natuurlijk als gevolg heeft dat de deuren veel betaalbaarder zijn dan een maatwerk stalen deur, ook betekent dit dat de deuren sneller leverbaar zijn. De deuren zijn van handgemaakt staal gelast en er zijn geen zichtbare lasnaden te zien. Door de poedercoating is het frame ook nog eens krasbestendig wat de deur erg duurzaam maakt.

Afwerking

Is de zwarte poedercoating nou niet helemaal jouw ding? Dan zijn er nog andere mooie opties voor de afwerking van de deuren. Skygate heeft een speciale lijn ontwikkeld, de Skygate Edel: stalen binnendeuren met een hoge kwaliteit brons-coating, messing coating of koper coating.   

Ook zijn er de Skygate Jackets, een manier waarop iedere binnendeur een eigen uiterlijk kan krijgen. Er zijn met behulp van folietechnieken veel mogelijkheden voor de afwerking mogelijk, stoffen zoals leer en velours, carbon en zelfs hout. Het is ook mogelijk om je eigen print te bepalen.  

De standaard RAL kleur van de deuren is (RAL 9005) mat zwart, maar er is ook een mogelijkheid om de stalen deur in een andere RAL kleur te laten spuiten. Op deze manier past de stalen roomdivider echt bij iedere omgeving.

Installatie en montage

Inspiratie gekregen om in jouw eigen woning ook een stijlvolle roomdivider in de vorm van deze stalen deuren te installeren? Deze roomdivider wordt kant en klaar bij je thuisbezorgd. Installatie is eenvoudig voor de handige doe-het zelver of vakman. Uiteraard zit er een duidelijke handleiding bij en is er een handige instructievideo gemaakt. 

Virtuele showroom

Momenteel is de showroom in Naarden uitsluitend geopend op afspraak, maar er zijn ook meerdere verkooppunten waar de binnendeuren te zien zijn. Vind hier jouw dichtstbijzijnde locatie. Wat ook een (hele leuke) mogelijkheid is, is een virtueel showroombezoek. Deze creatieve oplossing is bedacht met het welzijn van de klanten als de belangrijkste factor. Door middel van een persoonlijk videogesprek kunnen de vakmensen van Skygate de mogelijkheden laten zien en alle vragen beantwoorden.

Wil je meer zien van Skygate? Bekijk hier hun website voor nog meer mooie projecten.

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.