Trappen special Van Bruchem staircases

Van Bruchem Staircases & Interiors Trappenspecialist   

Ook het echte en pure vakmanschap weet steeds beter de weg naar OBLY te vinden. Van Bruchem Staircases & Interiors is hier een goed voorbeeld van. Wij zijn trots op hun recente deelname en nemen je graag mee in hun rijke geschiedenis en laten je een aantal voorbeelden van hun unieke kunnen zien.   

Sinds 1888 (!) is familiebedrijf Van Bruchem Staircases & Interiors gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van bijzondere design trappen. In 2013 heeft Djurre van Bruchem (4e generatie)  samen met zijn zakenpartner Harm Heurkens het stokje overgenomen. Zonder de authenticiteit van het familiebedrijf en de ontwerpen uit het oog te verliezen hebben zij de bedrevenheid van het trappen maken gemoderniseerd. Veel gebruik van nieuwe technieken, en mede door de jarenlange ervaring zorgen zij ervoor dat de ontwerpen vanVan Bruchem Staircases & Interiors altijd zeer praktisch zijn en echte eye-catchers. Al meer dan 128 jaar hebben zij met hun bijzonder creatieve en professionele vakmanschap vele mooie projecten mogen verzorgen. Wat dacht je van een op de Louboutin pump geïnspireerde trap met een rode onderkant of een zwevende trap? Benieuwd geworden? Kijk hieronder voor een aantal buitengewoon mooie (design) trap ontwerpen en realisaties.   

Project 1: Van Bruchem staircases   

Zwevende stalen trap met glas

In dit prachtig afgewerkte huis staat de bijzondere trap als eyecatcher midden in de woonkamer. Er is een centraal trappenhuis maar er is bewust gekozen voor een trap in de woonkamer. De stalen trap geeft een zwevend gevoel omdat de buitenboom in de muur is weggewerkt en er maar een klein raakpunt zit aan de binnenboom, die wegvalt achter het glasprofiel, zodat je tegen de kopse kant van de stalen treden aankijkt. De treden zijn bewust slank gehouden om het zwevende effect nog meer te accentueren.


special Van Bruchem Staircases

Project 2: Van Bruchem staircases   

Stalen trap

 Een appartement op de 17e verdieping van een woontoren op de zuidas in Amsterdam. Het boven appartement is erbij gekocht en de verdiepingen moesten op een mooie manier met elkaar verbonden worden. De trap staat midden in de woonkamer en moest hetzelfde hoge designniveau gaan krijgen als de rest van woning. De stalen trap kon natuurlijk niet in 1 stuk naar binnen, dus bestaat uit allemaal onderdelen. Alles zit met boutverbindingen aan elkaar, wat een mooie, ruige uitstraling geeft. De buitenboom loopt voor een raam langs en is laag gehouden, de binnenboom is hoog voor de veiligheid en zo komen de lijnen van de trap mooi uit.

special Van Bruchem Staircases

Project 3: Van Bruchem staircases   

Kwartslag trappen 

In dit stijlvol ingerichte huis zijn meerdere stalen details verwerkt en de 3 trappen sluiten daar mooi bij aan. Het subtiel stalen hekwerk volgt de trappen helemaal mee naar de bovenste verdieping. Het hout van de traptreden is afgestemd met de vloer van de tweede verdieping; een warme cognackleur die goed past bij het staal. De onderste twee trappen zijn aan de onderkant dicht gestuukt wat zorgt voor een rustiger en meer afgewerkt eindresultaat


special Van Bruchem Staircases
special Van Bruchem Staircases
special Van Bruchem Staircases

Project 4: Van Bruchem staircases   

Wenteltrappen in toren 

Deze wenteltrappen vallen op door hun eenvoud, de vloeiende lijnen en de strak afgewerkte onderkant van de trappen. Deze trappen zijn gebouwd met behulp van de revolutionaire LID methode van van Bruchem. LID combineert in de basis 3 materialen: staal, een kunststof vulmiddel en een keiharde toplaag. De toplaag kan in elke structuur (van glad tot grove stuclook) en in elke afwerking (van hoogglans tot betonlook) worden aangebracht. De basisconstructie van de trap wordt aangevuld met bijvoorbeeld houten treden en stootborden, een glazen hekwerk of een stalen leuning. In dit geval zijn dat treden en stootborden van natuursteen.

special Van Bruchem Staircases
special Van Bruchem Staircases
special Van Bruchem Staircases


Project 5: Van Bruchem staircases   

Semi zwevende trap 

De stalen basis van de trap moest op de 10e verdieping van een woontoren in Amsterdam Noord terecht komen. Dat hebben ze met een hijskraan voor elkaar gekregen. Vervolgens zijn achtereenvolgens de stalen leuning en de treden - inclusief bloktrede - gemonteerd. De treden zijn van notenhout, een bijzondere houtsoort waar wij graag mee werken. Ook zijn de treden extra dik gemaakt. Dat, in combinatie met het ruige, onbehandelde staal, zorgt ervoor dat de trap een stoer, modern design krijgt.

special Van Bruchem Staircases
special Van Bruchem Staircases
special Van Bruchem Staircases

Project 6: Van Bruchem staircases

Trap landelijke stijl 

Centraal in deze landelijke villa staat deze klassieke trap. Het geheel bestaat uit eikenhout. We hebben het in de fabriek 2 keer wit gespoten en op locatie is het nog afgewerkt met lak. De bewoners waren bijzonder blij dat alles op tijd klaar was voor het huwelijk van hun dochter. Wie wil er nou niet van zo'n trap naar beneden komen op haar grote dag?! De leuningen krullen fraai om de hoofdbalusters heen beneden en lopen helemaal door in de balustrade op de boven verdieping.


special Van Bruchem Staircases

Project 7: Van Bruchem staircases   

Moderne trap met glas 

Een eikenhouten trap met een glazen balustrade voor een prachtige lichtval in de hal. De treden zijn speciaal gerookt, tegelijk met de vloer op de 1ste verdieping zodat de overgang perfect is. Mooi detail is dat de trapboom wat terug valt in het onderste kwart, waardoor de onderste drie treden en profil uitsteken. Het glas op de bovenverdieping lijkt uit de vloer te komen door het speciale glasprofiel. De trapboom loopt mooi over in ditzelfde glasprofiel.

special Van Bruchem Staircases

Project 8: Van Bruchem staircases   

Zwevende trap 

De treden van deze zwevende trap - ook wel muizentrap genaamd - zijn stevig in de muur gemonteerd. Voorts zitten de eikenhouten treden en stootborden met bijzonder lange schroeven aan elkaar bevestigd om er een compact geheel van te maken. De trap lijkt te zweven doordat er geen gebruik wordt gemaakt van een binnenboom. Er is natuurlijk zorgvuldig gekeken naar de lijn op de kopse kant van de treden, die immers goed in het zicht zijn. Ook zijn alle treden verdreven om een comfortabele looplijn te creëren. De leuning bestaat uit één stalen pijp. Hierdoor wordt de lichtval niet belemmerd en daarnaast geeft het de trap een strakke uitstraling. De stalen pijp loopt helemaal door naar boven op de balustrade.

special Van Bruchem Staircases
special Van Bruchem Staircases

Project 9: Van Bruchem staircases

Design trap Louboutin 

Deze bijzondere trap staat in een prachtig pand in Amsterdam Zuid. Moderne en klassieke elementen wisselen elkaar af en vullen elkaar aan in het interieur. Met als absolute eyecatcher deze stalen trap met houten treden, waarvan de onderkant fel rood gelakt is; een eerbetoon aan de fameuze Louboutin pump. Alle verdiepingen in het pand worden door het trappenhuis verbonden. Toch wilden de bewoners een echt kunstwerk in hun woonkamer en tegelijk de bovenliggende verdieping, waar de bar gesitueerd is, goed betrekken bij de woonkamer.De trap is in delen naar binnen gebracht en vervolgens in elkaar gelast. Tot slot zijn de treden bevestigd op de stalen lippen, een zwart gebeitst deel aan de bovenkant en een fel rood deel aan de onderkant, zodat de lippen niet meer zichtbaar zijn.

special Van Bruchem Staircases
special Van Bruchem Staircases
special Van Bruchem Staircases

Van Bruchem Staircases & Interiors is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van bijzondere design trappen, dat bewijst het bovenstaande artikel zeker. Gespecialiseerd in verschillende stijlen en sferen, zij zijn altijd in staat om voor ieder project een perfect design te maken.Wil je meer zien van Van Bruchem staircases & Interiors? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten.

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.