Molengraaf tuinenSUMMER VIBES | MOLENGRAAF TUINEN 

Van je tuin een droomtuin maken doe je samen met Molengraaf tuinen. De tuin is tegenwoordig dé plek om een groot deel van het jaar te genieten, ontspannen, eten en samen te zijn met familie en vrienden. Hoe jij van je tuin ook zo’n plek maakt laten we je samen met Corné Molengraaf zien aan de hand van 2 projecten die ondertussen een bekende status hebben op social media. Projecten die hij en zijn team zowel hebben ontworpen als gerealiseerd.

“In het ontwerpen van tuinen kan ik mijn creativiteit kwijt”

Molengraaf tuinen

over corné molengraaf

Corné volgde aan de Erasmus Hogeschool te Brussel de studierichting Tuin- en Landschapsarchitectuur. Op deze opleiding verruimde hij figuurlijk en later ook letterlijk zijn blik op het ontwerpen van tuinen en de uitvoering daarvan. Later is een droom in vervulling gegaan door te starten met zijn eigen bedrijf Molengraaf Tuinen. Zelf aan het roer te staan, samen met klanten te kijken naar de mogelijkheden en wensen in vervulling te laten gaan, geven de energie en creativiteit om tot de mooiste ontwerpen te komen.

Molengraaf tuinen

STRAK VORMGEGEVEN TUIN JAREN 30 WONING

Deze stijlvolle jaren 30 woning is nu helemaal compleet door de strak vormgegeven tuin. Zoals je op de foto’s goed kunt zien is de tuin van de jaren 30 woning lager gelegen dan de woning zelf wat resulteert in een mooi en vrij uitzicht voor de bewoners over de tuin. 


Het klinkt tegenstrijdig, jaren ‘30 en strak vormgegeven maar in dit ontwerp gaan deze 2 stijlen bijzonder goed samen. De kenmerkende jaren 30 stijl past heel goed bij het moderne ontwerp van de tuin. 

Molengraaf tuinen

De tuin is opgedeeld in meerdere delen die van elkaar gescheiden worden door een grote boom die weer omheind is door een lage heg. In het voorste deel van de tuin is het (zonne)terras gesitueerd waar de bewoners kunnen zitten en eten. Wit voert in dit deel van de tuin de boventoon. Wit gravel, wit meubilair en grote witte plantenbakken als dividers met geurige lavendel als dividers maken dit dé plek waar de bewoners heerlijk genieten. De kookkunsten van de man des huizes op de GreenEgg maken van avonden speciale herinneringen.

Molengraaf tuinen
Molengraaf tuinen

Het tweede deel van de tuin is de plek waar de bewoners gedurende meerdere seizoenen kunnen genieten door het tuinhuis. Dit tuinhuis is ook weer strak vormgegeven en deels bekleed met horizontaal geplaatste houten latten. Het tuinhuis heeft een overkapping waaronder een zitgedeelte is gecreëerd met een buitenhaard. Wat wil een mens nog meer! Het terras is van gevlinderd beton in combinatie met oude gebakken klinkers.

Molengraaf tuinen
Molengraaf tuinen
Molengraaf tuinen

TUINONTWERP GERENOVEERD POORTGEBOUW

Ook deze tuin is weer lager gelegen dan de woning. De bewoners hebben gekozen voor een strakke terrasoverkapping die aan de woning is geplaatst als een soort van open aanbouw. Om het hoogteverschil tussen de tuin en de woning op te vangen is een hardhouten vlonder geplaatst met een trap naar het volgende niveau.

Molengraaf tuinen
Molengraaf tuinen
Molengraaf tuinen

De tuin krijgt extra sfeer door de schutting die is opgebouwd uit verticale latten die zwart zijn geschilderd. Twee grote cortenstalen bakken staan midden in de tuin gesitueerd met daarin 2 meerstammige platanen. Er is gekozen om de tuin zoveel mogelijk symmetrisch aan te leggen en tekenen. Het totaalontwerp straalt rust en eenvoud uit.

Molengraaf tuinen
Molengraaf tuinen
Molengraaf tuinen
Molengraaf tuinen

Wil jij ook samen met het Molengraaf team van jouw tuin een droomtuin maken zoals deze 2 voorbeeld projecten? Hier vind je de contactgegevens van Molengraaf tuinen. 


"Dreams don't work unless you take action. The surest way to make your dreams come true is to live them"

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.