Groenr tuinontwerpenSUMMER VIBES | GROENR

Maak kennis met Groenr die ultieme belevingen biedt als het gaat om tuin ontwerpen. De kiem van Groenr is jou begeleiden in je creatieve ideeën om je bestaande of nieuwe buitenruimte te veranderen met groen als een vorm van kunst.  Een buitenruimte is meer dan alleen een tuin, dakterras of balkon. Het is de beleving van de totale buitenomgeving. Eenvoud maar daardoor juist een hele mooie uitstraling, dit is waar Groenr voor staat. Luisteren naar de creatieve ideeën van jou als klant en je begeleiden tot een perfect tuinplan. Groenr haalt het maximale uit de seizoenen voor jouw ultieme buitenbeleving.

"Opgegroeid op het platteland, is groen mij met de paplepel ingegoten."

GROENR

Ervaring | Bart de Jong

Als kind richtte Bart een stuk grond van zijn ouders meerdere keren in met beschikbare materialen en beplanting. Inmiddels is Bart afgestudeerd aan de hogeschool Van Hall Larenstein in Tuin- en Landschapsinrichting en heeft tien jaar aan werkervaring. Vooral door het contact met de opdrachtgevers, het kweken van exclusieve sfeerbeplanting en het ontwikkelen van eigen accessoires leert Bart nog steeds elke dag bij. Onderstaand 2 mooie referentieprojecten die we graag aan je willen laten zien.

GROENR

Project 1: Verbinding met de tuin en woning

De wens van de bewoners was om meer binding te creëren vanaf de woning naar de natuurvijver. De afstand van enkele tientallen meters is daarom verbonden door een houten loper (steiger) vanaf de woning naar het water met een aaneengesloten steiger terras aan het water. 

Deze steiger is simpel ontworpen maar ook echt een eyecatcher in de tuin.  Je wordt als het ware de ruimte ingetrokken, je kijkt niet alleen ver weg richting het water maar hebt zin om rond te kijken en word zo via de steiger naar het water toegetrokken. 


GROENR

Je wanen in het idee dat je op de voorkant van een boot zit. De steiger is zo ontworpen dat je overal mooi wegkijkt naar zowel de natuur als de woning en optimaal gebruik maakt van de omgeving.  

GROENR

project 2: Rustgevende tuin in een bosrijke omgeving

GROENR

De speelse inrichting van de voortuin met een neutrale split-verharding zorgt voor een open entree naar de woning. Ook bij deze tuin is de nadruk gelegd op eenvoud. De tuin oogt rustig maar is daardoor juist zeer stijlvol en fijn om doorheen te lopen. De ruime voortuin zorgt ook voor veel parkeerruimte met draaimogelijkheden. Ook onder auto’s en fietsen oogt deze voortuin niet als een grote parkeerplaats.

Ondanks de bosomgeving met veel bladval in de herfst is deze voortuin met halferharding eenvoudig te onderhouden. Door de grindfundatieplaten blijft het split ook goed op zijn plaats liggen. 

GROENR
Groenr
GROENR
GROENR

Het terras kent vele mogelijkheden voor opstellingen van tuinmeubels. Daarmee is het terras praktisch en prettig alleen, maar ook voor het hele gezin en/of borrelen met bekenden. De uitsparingen in het betonterras zijn aangeplant met Pampasgrassen. Niet alleen de blik op de tuin en het terras is belangrijk. Groenr let er ook vooral op hoe je terugkijkt op de woning en dat dit een goede verbinding en balans geeft. 

Groen is perfect om functies te verbinden en karakter te geven. Bijvoorbeeld bij het ontwerpen van een terras. Grootte, vorm, locatie en materialen zijn belangrijke factoren. Maar lichtinval of het creëren van meer privacy zijn minstens zo relevant voor een aangename zithoek

GROENR

Wil je meer zien van Groenr? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten. 

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.