Rustieke serre met tuinkamer in Noordlaren

Fenomenale uitzichten op deze unieke locatie in het Groningse dorpje Noordlaren. Deze uitbouw door Busscher Serrebouw doet ervoor zorgen dat het weidse zicht wordt gekoesterd en de bewoners ieder moment van de dag kunnen genieten van hun serre. De familie wilde graag hun woning uitbreiden en een connectie creëren met het buitenleven. Het was hun wens om de verschillende seizoenen van dichtbij mee te maken. Zowel bij regen als zonneschijn genieten ze vanuit hun serre van het moois uit de natuur.
“We wilden onze woning graag uitbreiden,” aldus de familie Niezen: “ons zomerhuis was in slechte staat. Deze vierkante meters konden we gebruiken voor de uitbreiding aan onze woning. Dat hebben we gedaan.” De familie wilde meer contact met het buitenleven en een mooie overgang creëren. “Onze grond loopt 300 meter naar achteren, de glazen puien maken het mogelijk dat we heerlijk over deze landschappen weg kunnen turen. En daar maken we maar al te graag gebruik van. Ook bij bewolkt weer is het heerlijk om de schuifpuien open te hebben. Daarnaast merken we dat onze
gehele benedenverdieping natuurlijk wordt verlicht.”
De geplaatste serreaanbouw aan de keuken is voorzien van een vijfdelige en een driedelige
vouwwand en modelkozijnen in de topgevel. Beide vouwwanden kunnen volledig geopend worden voor een optimale verbinding tussen binnen en buiten. Daarnaast heeft Busscher Serrebouw de tuinkamer van de familie Niezen mogen voorzien van een vierdelige vouwwand en vaste puien. De familie heeft deze tuinkamer omgetoverd tot een comfortabele lounge met een rustiek, landelijke stijl.

Meer weten over dit project?

Ontdek meer

Recent bekeken