Moderne uitbreiding jaren 30 woning

HET HERSTELLEN VAN DE JAREN 30-SFEER

Weer een spectaculaire metamorfose van Bob Romijnders architectuur en interieur. Blijft bijzonder om te zien wat een goed architectenbureau kan. Wanneer je liefhebber bent van spectaculaire metamorfoses is het zeker de moeite om dit andere project van Bob Romijnders architectuur en interieur te bekijken, het blog kan je hier lezen. 

moderne uitbreiding jaren 30 woningModerne uitbreiding jaren 30 woning

De jaren ‘70 waren duidelijk een een hele andere tijdsgeest dan nu, wat je heel duidelijk terug zag in de interieurs van de die tijd. Veel schrootjes, oranje en bruin en het gebruik van (toen) moderne materialen zoals bakstenen en meranti kozijnen. Ook in deze villa was het interieur een stap terug naar de jaren ‘70. Een van de woonwensen van de huidige bewoners was het terugbrengen van de oorspronkelijke jaren ‘30 stijl. Daarnaast was een wens tot het creëren van meer ruimte voor een fijn familiehuis.

moderne uitbreiding jaren 30 woning
moderne uitbreiding jaren 30 woning
Moderne uitbreiding jaren 30 woning

HARMONIEUS SAMENGAAN VAN OUD EN NIEUW

Het team van Bob Romijnders architectuur en interieur heeft ervoor gekozen om de woning uit te breiden aan beide zijkanten en ook de achterzijde met een moderne uitbreiding die de jaren 30-woning als het ware omarmt. De moderne uitbreiding kenmerkt zich door strakke lijnen en grote glazen schuifpuien die het leven binnen optimaal verbinden met de tuin. Ondanks dat de uitbreiding een modern karakter heeft, sluit deze qua kleur en materiaal gebruik harmonieus aan bij de authentieke jaren 30-woning. Door het herintroduceren van klassieke elementen en het combineren met moderne elementen is er een unieke en harmonieuze combinatie ontstaan van oud en nieuw. Het resultaat is een prachtige jaren ‘30 villa waarin het verleden en heden samenkomen.

Moderne uitbreiding jaren 30 woning

Om de achterkant van de woning effectief te beschermen tegen de zon vanuit het zuidwesten, is besloten om een zonnescherm te installeren dat is geïntegreerd in de dakrand en maar liefst 12 meter breed is. De dakrand zelf is een eigentijdse interpretatie van de getimmerde dakgoot die typerend was voor de jaren '30.

moderne uitbreiding jaren 30 woning

Wil je meer zien van Bob Romijnders Architectuur + Interieur? Bekijk hier hun OBLY profiel voor nog meer mooie projecten en contactgegevens om rechtstreeks in contact te komen