Vouwwanden

VOUWWANDen

Comfortabel wonen met een vouwwand 

Wie houdt van het buitenleven en comfortabel wonen, heeft waarschijnlijk een voorliefde voor een serre. Een serre geeft een rijke lichtinval in huis, een weids uitzicht over de prachtige tuin en een luxueuze uitstraling. Het biedt een plek om lekker te eten, te genieten met vrienden en een plek om met het gezin tot rust te komen. 

Een serre is een belangrijke schakel binnen dat wensenpakket. “Wij leven alleen nog maar in een serre, de rest van het huis kunnen wij verkopen!” een uitspraak welke Busscher Serrebouw regelmatig hoort na de oplevering. Een serre verandert het leefpatroon. Vanaf de realisatie wordt bijna alle vrije tijd in de serre doorgebracht. Het is een bijzonder prettige plek om te vertoeven. Echte natuurliefhebbers voeren deze serre uit met een vouwwand, deze biedt direct contact met buiten en is in zijn geheel te openen. Als de elementen toch gesloten zijn, blijft de blik naar buiten vrij. 

Vouwwanden

Met een glazen vouwwand van Busscher Serrebouw creëer je binnen één beweging een naadloze overgang van je woning naar de tuin. De vouwwand geeft een ruimtelijk gevoel met uitstekende isolerende eigenschappen. Deze (vouw)wand kan in elke woonsituatie worden toegepast en voldoet aan de strengste eisen van energiebesparing. Uniek is dat de vouwwanden van Busscher in elke gewenste openingsvorm geleverd kunnen worden, naar binnen of buiten vouwend en naar links en/of naar rechts te openen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid voor een loopdeur. Het harmonica-effect van de vouwwand zorgt ervoor dat het minimale ruimte in beslag neemt, ideaal bij een niet al te grote tuin.  Door deze eigenschap vouwt de vouwwand zich in, in tegenstelling tot bijvoorbeeld openslaande deuren. Op een compacte manier kan er dus een grote opening naar buiten gecreëerd worden. Dankzij verschillende design materialen, -varianten en kleuren voegt de glazen vouwwand zich harmonieus in het totale beeld van de serre. In de showrooms van Busscher Serrebouw in Ootmarsum en Baarn staan verschillende opstellingen. Hier kunt u zien welke vorm het best bij uw woonsituatie past. 

Over onderstaand project: serre aanbouw jaren '30 woning hebben we eerder een blog geschreven wat je hier helemaal kunt lezen. 

Vouwwanden

De geïsoleerde profielen zijn van aluminium, hout of een combinatie. Deze zijn geanodiseerd of gemoffeld en in elke gewenste (RAL) kleur te verkrijgen. De profielen zijn 9,9 centimeter slank, zodat je maximaal geniet van het licht en ruimtelijk effect. De speciale scharnieren zijn geïntegreerd in de deuren en zorgen voor een stabiele samenhang van de vouwdeuren en bevestiging aan het loopwerk. Je creëert nog meer comfort in je serre door deze te voorzien van insectenhorren, ventilatie en zonwering.

Vouwwanden

1.Vouwwanden: Ervaringen van bewoners

De bewoners van deze serre uit Utrecht kwamen bij Busscher Serrebouw met de vraag hoe zij vanuit hun eigen warme woning kunnen genieten van tuin en omgeving. Omdat de bewoners echte buitenmensen zijn, heeft Busscher een aluminium serre geplaatst gericht naar de tuin. Bij een gesloten vouwwand kan de familie er heerlijk vertoeven zoals in een gewone kamer. Bij een geopende vouwwand wordt de serre in één handeling een heerlijke veranda. 

Vouwwanden
Vouwwanden

2.VOUWWANDEN: ERVARINGEN VAN BEWONERS

De keuze voor een Scandinavisch interieur door deze bewoners was de doorslaggevende factor om een natuurlijk en strakke serre te plaatsen. Daarom heeft Busscher voor deze prachtige houten serreaanbouw een ontwerp gemaakt met een vouwwand en plat dak. Deze hoge zwarte puien met TRIPLE isolatieglas in combinatie met een houten bovenaanzicht, versterken de Scandinavische look and feel. Met als resultaat een woning welke het buitenleven ademt!

Vouwwanden
Vouwwanden

3.VOUWWANDEN: ERVARINGEN VAN BEWONERS

Deze ‘niet alledaagse aanbouw’ geeft een geweldig gevoel van ruimte en vrijheid. Busscher plaatst een aanbouw namelijk vaak over de volledige breedte van de woning, maar deze keer niet. De bewoners hadden de woonwens om de woonkamer uit te bouwen met een overkapte entree. Zoals op de foto’s is te zien is het rechterdeel daadwerkelijk uitgebouwd met een vierdelige vouwwand, maar is het linkerdeel overkapt en dus deels open.  

Een glazen vouwwand van Busscher Serrebouw verzekert je van begeleiding in het totale aanbouwproces, uitstekende isolatie en een lange levensduur. Rekening houdend met uw woonwensen, -situatie en haar expertise is je aanbouw uniek in ontwerp en uitvoering. Busscher denkt met je mee van idee en ontwerp tot aan de uitvoering. Een glazen vouwwand van Busscher Serrebouw betekent dan ook zorgeloos genieten!

Over dit mooie project hebben we eerder al een blog geschreven wat je hier kan lezen. 

Vouwwanden
Vouwwanden

Enthousiast geworden over een vouwwand en wil je meer zien van Busscher serrebouw? Bekijk hier hun OBLY profiel voor nog meer mooie projecten!  

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie